Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

viruswaarschuwing of hoax?

Anoniem
Captain_Kansloos
5 antwoorden
 • Ik kreeg vandaag via email een viruswaarschuwing. Ik heb al diverse sites geraadpleegd zonder resultaat (virusalert, mcafee, webwereld, norman). Nergens iets te vinden over het onderstaand verhaal. Weet iemand hier iets over? Alvast hartelijk bedankt!

  Dit is de tekst:
  ONMIDDELLIJK LEZEN EN DOORSTUREN NAAR IEDEREEN DIE JE KENT!!!
  Iemand zendt een heel leuke screensaver van The Budweiser Frogs. Als je het downloadt, ben je alles kwijt! Je harde schijf zal crashen en iemand anders op het Internet neemt jouw naam en password over. JE MAG HET ONDER GEEN ENKEL BEDING DOWNLOADEN!!!!!

  Het is nog maar pas in circulatie, vanaf dinsdag. Het is een nieuw en heel gemeen virus waarvan weinig mensen op de hoogte zijn. Deze gegevens werden dinsdagmorgen door Microsoft vrijgegeven. Nogmaals, stuur het aan iedereen in jouw adresboek door zodat dit kan gestopt worden!!! AOL zegt dat het een heel gevaarlijk virus is waartegen momenteel geen remedie is. Aangekondigd door CNN: Het ergste virus ooit gekend. Een nieuw virus werd pas ontdekt en volgens Microsoft normen is dit virus het meest vernielend ooit!!!!!!!!! Dit virus werd gisteren
  namiddag ontdekt door McAfee en er werd nog geen bescherming ontwikkeld. Het virus vernietigt gewoon Sector Zero van de harde schijf, waar alle vitale informatie van de computer gestockeerd is.

  Het virus werkt als volgt: Het verzendt zich automatisch naar alle adressen van uw address book onder de naam "A Virtual Card for You". Zodra de zogezegde virtuele kaart geopend wordt, blokkeert de computer en moet de gebruiker heropstarten. Op het ogenblik dat de toetsen ctrl+alt+del of de reset toets gebruikt worden, vernietigt het virus Sector Zero, wat een definitieve vernietiging van de harde schijf betekent. Volgens CNN heeft het virus gisteren in een paar uur tijd paniek gezaaid in New York. Open dus geen e-mail met als onderwerp "A Virtual Card for You".
  Zodra u zo 'n mail ontvangt, moet u deze onmiddellijk deleten. Bovendien heeft Intel het bestaan van een andere zeer vernielende virus aangekondigd. Indien u een e-mail ontvangt met als onderwerp "An Internet Flower for You", moet u deze onmiddellijk deleten, zonder te open. Het virus vernielt alle "dynamic link libraries" files (.DLL). Uw pc zal onmogelijk kunnen heropstarten!
  Stuur dit bericht naar al uw kennissen. Beter 25 maal ontvangen dan helemaal niet.
 • hoax
  dit soort mailtjes zijn in 99,999% van de gevallen onzin, pure paniekzaaierij.

  er zijn best enkele virussen die zich voordoen als E-card (virtual card)
  zo'n beetje ieder mailtje dat oproept om het naar iedereen door te sturen kun je als onzin beschouwen, en zijn een waar feestmaal voor spammers - mailtjes worden keer op keer op keer geforeward, bevatten 100-en adressen, dus veel bestemmingen om spam naartoe te sturen

  verwijderen die onzin dus
 • Gewoon een hoax, zorgt enkel voor een hoop irritatie doordat mensen die denken dat het echt is dit naar hun hele adresboek zenden. Heb dit specifieke mailtje nog nooit gezien, maar voldoet aan alle kenmerken:

  - er is sprake van een supergevaarlijk virus die je computer onherstelbaar kan beschadigen.
  - mailtje staat vol van bekende namen (CNN, Microsoft) om het een serieuze status te geven.
  - er wordt herhaaldelijk opgeroepen om het rond te sturen.
 • Heb je echt gezocht, of draag je moedwillig bij aan de hoax?
  The budweiser frog is nl een van de oudste hoaxes in mijn herinnering…

  Resultaten 1 - 10 van circa [b:9cfa4af948]
 • Altijd ff controleren op b.v. www.virusalert.nl

  Doe ik ook altijd als het een hoax is dan stuur ik degene van wie ik het gekregen heb een mailtje met het verzoek om eerst te comtroleren of het weleen echt virus is op virusalert en als het een echt virus is hem dan pas doorte sturen met eventueel een link naar virusalert.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.