Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Inbraak op MSN Messenger conversatie?

Anoniem
Wilhelm Dipt
4 antwoorden
 • dag,

  vandaag overkwam me in een MSN Messenger conversatie onder (1) XP Home msn messenger 7.5 en (2) XP Prof msn messenger 7.5 het volgende.

  Normaliter zie je in het gespreksvenster je eigen naam en vervolgens de naam van je gesprekspartner (of omgekeerd) met daaronder de getypte tekst. Plotseling kwam er een andere 'boodschapper' doorheen met in één bericht drie links naar diverse sites (die ik verder niet meer bezocht heb) waaronder één adult-content site.

  Ik verblijf in China en kon bijgevolg de naam van de boodschapper niet lezen (deze was in Chinese tekens weergeven, maar bevatte de letters 'MSN').

  Het ergerde mij, want ik wil niet dat anderen zich met mijn conversaties bemoeien en tevens is het een genante aangelegenheid (helemaal hier in China :-? ).
  1) in ieder geval ben ik niet degene die deze links in onze conversatie plakte, noch bevinden zich op mijn computer ergens links naar sexsites.
  2) lijkt het mij zéér onwaarschijnlijk dat deze specifieke gesprekspartner dat deed (99,9% zeker niet iemand die sexsites bezoekt)
  3) gesteld dat mijn gesprekspartner het deed, blijft de vraag hoe dat bericht onder een andere tenaamstelling in onze conversatie kwam zonder enige melding van deelname van een derde aan ons gesprek.

  Ik meen dat ik dit weleens eerder heb meegemaakt. Is het mogelijk dat er op MSN Messenger conversaties wordt ingebroken door spammers? En als het mogelijk is, is dat ook wat er waarschijnlijk gebeurd is?

  Kan iemand hier iets meer over zeggen? Heeft iemand het weleens meegemaakt?

  bij voorbaat vriendelijke dank, gegroet, Wilhelm
 • Dit heb ik ook al een keer meegemaakt.
  dat bleek te maken te hebben met een smiley.
  Telkens als die smiley getypt werdt kreeg je links in beeld.
  Deze smiley was ook niet volgens de "normale" manier te verwijderen.
  Heb de computer laten scannen via Hitman Pro en het probleem was weg.

  Denk dat dit hetzelfde probleem is.
 • Er schijnen inderdaad wel trojans te zijn, die zelf gaan chatten via msn. Mogelijk is dus een van jullie beiden geïnfecteerd.
 • Dag,

  het is een goede gewoonte om terug te rapporteren, zodat een thread volledig afgemaakt wordt. Gisteren heb ik pas tijd gezien om de andere computer te scannen op spyware met Ewido's online scanner. Deze vond één spyware programma, dus dat zou verantwoordelijk kunnen zijn voor het ongevraagd plaatsen van links in een MSN-conversatie.

  Toch is dat niet zo zeker, ik ga binnenkort nog maar eens wat meer onderzoek doen op die computer.

  Vriendelijke groet, Wilhelm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.