Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Virusvraagjes

Anoniem
ChRizz.
5 antwoorden
 • hallo mensen,

  Ik had vandaag iets vreemds, ik denk dat het een virus was dus vandaar even een paar vraagjes. Ik had een bestandje gedownload, een klein programmaatje van een paar honderd kb. Het was ingepakt in een rar-bestand, ik vertrouwde het al niet helemaal dus ik had het eerst gescand met norton 2005 (up to date), die vond niks. Toen opende ik het, en Norton sloot onmiddelijk af en verder gebeurde er niets. Nadat ik norton weer aan wilde zetten zij hij: internal program error. Ik heb de pc al opnieuw opgestart, maar dat helpt niet. Na de knowledge base van Norton te raadplegen staat er dat ik de pc moet scannen, dat heb ik gedaan, weer vind hij niets. Het lijkt me dat het om een virus gaat, maar daar had ik dus een paar vraagjes over:

  - Als ik een rar bestand open waar een geinfecteerd bestand in aanwezig is, open ik dan in principe ook dit virus, of is dat pas als je dat bestand ook daadwerkelijk opent?
  - Staat een virus altijd in je proceslijst?
  - Hoe kan ik er achter komen of er nog virussen op mijn pc staan als norton hem niet vind?

  bedankt
 • je eerste vraag kan ik niet met zekerheid beantwoorden
  wat betreft je 2e vraag: nee, soms is het virus niet zichtbaar, en als het al zichtbaar is, doet het zich vaak voor als systeemproces.

  laat je pc eens online scannen
 • Of het gedownloade bestand met: http://virusscan.jotti.org/
 • [quote:82323e72be="gerben"]Of het gedownloade bestand met: http://virusscan.jotti.org/[/quote:82323e72be]Jep, of met die van kaspersky, maar ik neem ook eigenlijkt altijd jotti :) :)

  Greetz chrizz
 • Ik heb het nu gescant met NOD32, die haalt hem er wel uit. Een een of andere w32.trojan.bladiebla. Niet veel goeds dus. Hoe is jullie ervaring met NOD32? Is dat beter dan Norton? Het eist wel minder van je systeem enzo, maar het gaat mij meer om de veiligheid. Iemand hier ervaring mee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.