Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

wettelijk/legaal/ilegaal ?

Anoniem
smeenk
2 antwoorden
 • hopelijk in het juiste forumonderdeel, maar omdat ik overlaatst geconfronteerd werd met een hardnekkig virus, die dan op zijn beurt een of andere searchbar in het systeem metselde en na veel bloed zweet en tranen er pas afkreeg vraag ik me toch af of er neits kan gedaan worden tegen zo'n praktijken .

  Het moet toch traceerbaar zijn, zo'n searchbar geeft altijd zoekresultaten of advertenties aan op de "ongewenste" startpagine , die bedrijven moeten toch geld betaal hebben ?

  evenals het kapen van je browser, installeren van progs op je pc zonder toestemming, …. het kan toch allemaal niet wettelijk zijn, en volgens mij perfect traceerbaar door te beginnen bij de bedrijven die ze voor adverteren (pop-ups, links , ….) .


  waarom wordt er hier niet meer aan gedaan en in mijn ogen is dit zelfs vanalisme, zelf heb ik wel wat kennis van een pc en krijg die dingen er wel af, maar ik kan mij voorstellen dat een pc leek het er gewoon neit afkrijgt en van miserie zijn pc van de hand doet, laat herstellen, …. kost allemaal geld, ook wordt de pc trager en trager .

  zo'n mensen moeten opgespoord, vervolgd en zwaar gestraft worden, het zijn mensen die parasieteren op anderen, andere mensen hun materiaal beschadigen enz… .

  kan er mij hier iemand eens duidelijk vertellen waarom er niet meer vervolgd wordt tegenover zo'n dingen als de search bar en dergelijke, zelfde voor alle andere spyware.
 • Ik ben het op zich wel met je eens dat er tegen dit soort praktijken opgetreden moet worden, en ik denk dat ook de meeste politici dat wel zijn.

  Echter, hoe dit effectief kan worden aangepakt is een ander verhaal. Internet is toch voor een groot deel een vrijplaats waarop (bijna) alles kan. De verspreiders van dit soort zooi kunnen redelijk anoniem hun werk doen. Er zijn niet of nauwelijks wetten die het verbieden. En als er in Nederland al zulke wetten zouden zijn, dan zet je je server gewoon in een of andere bananenrepubliek.

  Het feit dat er zoveel van dit soort rotzooi in omloop is, geeft ook wel aan dat er genoeg mee verdiend wordt. Zo lang er mensen blijven die producten aanschaffen op basis van spammails, popups, etc. blijft het aantrekkelijk om op deze manier klanten te werven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.