Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Ervaringen met Comodo firewall?

Anoniem
supah
3 antwoorden
 • Las goeie berichten over de relatief nieuwe gratis firewall van Comodo, o.a. op http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1969225,00.asp .

  Heb 'm dus maar eens geïnstalleerd. Maakt wel een goeie indruk, valt me alleen op dat ie nogal wat systeembronnen in beslag neemt, in ieder geval meer dan Sygate (die ik hiervoor had) en internet lijkt iets trager te reageren.

  Zijn er hier al andere ervaringen met deze firewall?

 • Ben deze ook tegengekomen. Even gegoogled: louter goede reviews, maar tevens ook wat kinderziektes (veel geheugengebruik, conflicten met andere progs). Ik kijk het even aan, maar hou deze zeker in de gaten.

  G.
 • De Jetico firewall http://www.jetico.com/ schijnt nog beter maar ook weer veel bewerkelijker te zijn. Op http://www.firewallleaktester.com/tests.php komt ie er verreweg het beste uit maar op het forum van Wilders http://www.wilderssecurity.com/forumdisplay.php?f=31 lees je ook dat sommige mensen er gek van worden. Iets voor de gevorderde gebruiker, heet het dan :wink: .

  Zelf hou ik het voorlopig maar even op de combinatie Sygate, NOD32, Ewido (versie 4) en Process Guard, aangevuld met MailWasher en Acronis True Image, voor als ik er echt niet meer uitkom….lijkt me voldoende, for the time being.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.