Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

clean install xp - geen internet mogelijk

Anoniem
Jos1966
5 antwoorden
 • Ik heb windows xp opnieuw geinstalleerd, maar krijg geen verbinding meer met Scarlet. Normaal hoef dat enkel door via IE de inlog naam en wachtwoord in te vullen, restarten pc en dan gaat-ie.
  Ik kan nu geen herstellen op het netwerk icoontje, geen vernieuwen ip adres en ik heb bovendien al een ip adres staan (beginnend met 169.), kan ik zien als ik ipconfig in toets.
  Heb alleen Sp2 geinstalleerd en zonealarm en AVG antivirus. Als ik format C uitvoer en dan xp installeer, kan er dan vanuit de andere partities, waar ik bijv de mailarchieven en gedownloade bestanden heb staan, nog rommel liggen dat kwaad kan?
  Heb al een andere netwerkkaart geprobeerd. Zonder succes. Ander slot. Ook vergeefs.
 • Heb je wel de drivers van je onboardlan aansluiting(als je die hebt) geinstaleerd?
 • Ik heb gewoon een netwerkkaart (pci) en daarvoor hoefde ik nooit bij xp de drivers te leveren.
 • Chipset drivers ook geïnstalleerd? Zet zonealarm eens uit, en kijk of je dan wel verbinding krijgt. Dat 169 ip is van een dhcp server. Van je provider, als je er geen router tussen hebt zitten.
 • probeer eens [code:1:e6f7506b84]ipconfig /release[/code:1:e6f7506b84] en dan restarten, werkt bij mij altijd als ik weer eens geen internet hebt (maar zoals gerben zegt eerst even chipset/moederbord drivers instaleren ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.