Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Denda beveiligingssoftware

Anoniem
None
12 antwoorden
 • De Consumentenbond heeft beveiligingssoftware getest in 2005. Volgens hen is het beste gecombineerde pakket: Denda Anitviruskit Internet Security. Dat is dus antivirus plus firewall in één pakket. Het kost E 60,- (Verlenging met een jaar kost E 30,-)

  (De Consumentenbond geeft onafhankelijke, meestal betrouwbare informatie over consumentenproducten. Bron van deze test: tijdschrift Digitale Consument, maart 2005)

  1. Wat is jullie ervaring met dit product van Denda?

  2. Ik kan dit product niet meer vinden op www.denda.nl Wordt het niet meer geleverd? Dat lijkt me vreemd voor een pakket dat zo goed scoort in de test.

  3. Ik zie op www.denda.nl alleen nog maar een virusscanner staan zonder firewall die ook stukken goedkoper is. Namelijk E 5,- Dat is Denda AntiVirusKit 12 Pro. Maar ik wil liever een gecombineerd pakket.
 • Als Denda zo denderend is, vraag ik me af waarom we niet meer van dit pakket horen. Zelf vind ik de huidige kwaliteit van de tests van de Consumentenbond niet meer wat het ooit geweest is en leggen ze ook veel nadruk op gebruiksvriendelijkheid. Maar als je een beetje begrijpt hoe zo'n anti virus pakket werkt, dan zijn er wel betere pakketten te vinden zoals het alom geprezen NOD32 (werkt mooi i.c.m. ZoneAlarm als firewall), of anders Kaspersky Internet Security als het perse 1 totaalpakket moet zijn. Proefversies hier:

  http://www.nod32.nl/
  http://www.zonelabs.com/

  http://www.kaspersky.nl/

  Edit: bedoel je eigenlijk het spul van gdata.de?
  http://www.gdata.de/gdc/nl_start
 • ik heb persoonlijk nog nooit van Denda gehoord. ik sluit mij derhalve aan bij de vorige spreker.
 • [quote:fad1297c7a="Obi-wan-kenobi"]Consumentenbond (…) ze leggen ook veel nadruk op gebruiksvriendelijkheid. [/quote:fad1297c7a]Gebruiksvriendelijkheid vind ik heel belangrijk. Want als ik niet goed snap hoe ik het moet gebruiken, zal het ook niet goed werken.[quote:fad1297c7a="Obi-wan-kenobi"]betere (…) NOD32 (…), Kaspersky Internet Security als het perse 1 totaalpakket moet zijn. Proefversies[/quote:fad1297c7a]Bedankt[quote:fad1297c7a="Obi-wan-kenobi"]bedoel je eigenlijk het spul van gdata.de?
  http://www.gdata.de/gdc/nl_start[/quote:fad1297c7a]Ik weet niet of dat van Denda is.
 • [quote:1cc3e808fb="Henk Meerwijk"]Gebruiksvriendelijkheid vind ik heel belangrijk. Want als ik niet goed snap hoe ik het moet gebruiken, zal het ook niet goed werken.[/quote:1cc3e808fb]Daar kan ik me op zich in vinden, al is gebruiksvriendelijkheid m.i. al snel een subjectieve beoordeling. En idd heb ik ook niet zo'n hoge pet op van de ICT gerelateerde tests van de Consumentenbond, want de beoordelingen zijn vaak veel te beknopt en daarmee niet erg verhelderend. Ik zou voor een gerenommeerde virusscanner gaan, zoals idd NOD32 of Kaspersky. In ieder geval GEEN Norton, want daar verzuip je - naar mijn bescheiden mening - in de goedbedoelde gebruiksvriendelijkheid en daarnaast is het een aanslag op systeem resources.

  Ik gebruik overigens zelf - het kosteloos te gebruiken - Avast Home Edition naar volle tevredenheid. Wellicht is dat een optie?
 • [quote:85dc33cffb="Captain_Kansloos"]Ik gebruik overigens zelf - het kosteloos te gebruiken - Avast Home Edition naar volle tevredenheid. Wellicht is dat een optie?[/quote:85dc33cffb]Bij betaalde beveiligingssoftware heb ik een visioen dat ze me helpen via de telefoon als ik een probleem heb. Maar ik weet niet of dat in de praktijk ook inderdaad zo is.
 • [quote:86d195a2e7="Henk Meerwijk"]Bij betaalde beveiligingssoftware heb ik een visioen dat ze me helpen via de telefoon als ik een probleem heb. Maar ik weet niet of dat in de praktijk ook inderdaad zo is.[/quote:86d195a2e7]Mja, hulp is een rekbaar begrip. Daarnaast, volgens mij heeft o.a. Avast een goed verzorgd gebruikersforum. Dat is in de praktijk vaak een nuttige bron van informatie.
 • Goeie hulp bij betaalde versie, kan het me slecht voorstellen. Zijn er mensen die daar goeie ervaringen mee hebben.

  Ik gebruik Avast, en ik heb geen virus of malware op de pc. (dat weet ik heel zeker)
 • [quote:263786c8c7="Henk Meerwijk"]3. Ik zie op www.denda.nl alleen nog maar een virusscanner staan zonder firewall die ook stukken goedkoper is. Namelijk E 5,- Dat is Denda AntiVirusKit 12 Pro.[/quote:263786c8c7][quote:263786c8c7="Henk Meerwijk"][quote:263786c8c7="Obi-wan-kenobi"]bedoel je eigenlijk het spul van gdata.de?
  http://www.gdata.de/gdc/nl_start[/quote:263786c8c7]Ik weet niet of dat van Denda is.[/quote:263786c8c7]Het lijkt anders verdomd veel op elkaar … is AntiVirusKit 12 niet gewoon een oude versie van AntiVirusKit 2006 die Denda in de opruiming gegooid heeft en dat GData.de de nieuwe versie in NL niet meer via Denda verkoopt? :roll:

  [img:263786c8c7]http://www.denda.nl/dendanl/images/eco/Tools/AntiVirus/packshot-klein.gif[/img:263786c8c7]

  [img:263786c8c7]http://www.gdata.de/ezimagecatalogue/catalogue/variations/2013-160x300.jpg[/img:263786c8c7]

  Edit: Ah hebbes, mijn vermoeden was juist, versie 12 van GData was in het NL vertaald door Denda, is al zeker zo'n 2,5 jaar oud en de goede resultaten hebben ze te danken aan de Kaspersky engine. Vreemd genoeg scoorde dit pakket toch minder goed dan het pakket van Kaspersky zelf? :roll:
  http://www.diskidee.nl/software/testen/index.htms/4521
 • Vroeger had ik Panda ook wel goed .
  Nu heb ik Nod32 omdat Gerben 't er altijd over had en die weet 't vaak wel ! dus ik dacht die probeer ik een keer , Super!!!
  En ik gebruik 'm nu al een aantal maanden en geen problemen die ik wel eens had met Panda met opeens opnieuw moeten installeren of andere rare dingen, verder is Panda heel goed vind ik .
  Ik zweer bij Nod 32 en ik heb toch al heel veel a virus prog gehad !
  Zelfs die met de heuroristik flag ik zal het wel verkeerd schijven
  maar wat was dat ook alweer voor antivirus?
  gr
  HDL
 • Ik heb dat Panda wel eens aan het werk gezien, maar wat legt dat een beslag op de systeembronnen … Heb het er bij die mensen meteen eraf gegooid en NOD32 op gezet, daar waren ze erg blij mee. 8)
 • Ook NOD32 doet aan heuristische herkenning van onbekende virussen. Maar bij sommige antivirus software kan dit inderdaad heel wat cpu capaciteit vergen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.