Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Welke firewall moet ik kiezen.

Anoniem
kompod
10 antwoorden
 • Ik zou graag een firewall willen hebben die doorlaat wat hij moet doorlaten en tegenhoudt wat hij moet tegenhouden.
  Dus geen ZoneAlarm, want die blokeert in 50 tot 70% van de gevallen het openen van een site, of het verzenden/ontvangen van mail.
  Hetzelfde geval met de WinXP firewall.
  Dat het aan Zonealarm/winFW ligt bewijst dat, als ik die disable, de site wél wordt geopend, en mijn mail wél zondermeer de deur uitgaat/wordt ontvangen.

  En ja hoor: In ZA staat bij program Control de Internet Explorer en Outlook Express keurig aangevinkt met twee groene vinkies.

  Dusse, welke GOEDE firewall moet ik kiezen??
  MVG perloc
 • Kerio al eens geprobeerd?
 • Ik zou proberen erachter te komen wat het probleem bij ZoneAlarm is; voor het zelfde geld kom je het bij een andere firewall ook tegen.
  Wil je toch meteen een andere Firewall proberen dan is Outpost een hele goede kandidaat.
  Hier kun je een trial downloaden: http://www.agnitum.com/products/outpost/download.php
 • Kompod: Outpost proberen kost nix, dan alleen downloaden.
  En Gerben, ik houd tevens kerio achter de hand.
  Ik heb op dit forum al verschillende keren geprobeerd of iemand een oplossing hiervoor weet, maar niemand gevonden.

  MVG, perloc
 • [b:48141bc643]
 • kompod: Laat ZA nog 30 to 50% door, Outpost laat niks meer door!! Dus daarmee raak ik van de wal in de sloot!
  Ik heb Kerio gedownload en geinstalleerd (na eerst Outpost (en natuurlijk ook allang ZA) te hebben verwijderd, en zie: pats, werkt gelijk! Maar het is een ervaring van een uurtje Gerben, dus als het nog eens mis gaat…..
  En daarbij is Kerio 2.5 keer goedkoper dan Outpost.

  En toch vraag ik me af, bijna iedereen werkt met ZoneAlarm, waarom werkt dat dan bij mij niet? Zou dat de combinatie Provider, modem zijn?

  I'll be back!
  MVG perloc
 • Of een netwerkdriver die ie niet lust, of de router in de modem. Kerio is niet per se beter dan zonealarm of outpost. Maar in het verleden heb ik wel (andere) problemen genad met zonealarm, toen kerio genomen.

  Edit: mijn probleem was indertijd, dat ZA wel eens crashte. Op zich niet zo'n groot probleem, maar wel dat dan de configuratie beschadigd raakte, en je alles opnieuw kon instellen, inclusief alle rules.
 • Ik heb BitDefender 9.0 ProPlus, altijd al bevallen, nooit meer iets anders, had hiervoor ook ZoneLabs, maar als je daar een keer een verkeerd commando had gegeven moest je hem bijna overnieuw installeren omdat de lay-out zo cryptisch was dat iig ik er geen hout van begreep.
 • Gebruik op 6 pc's GEEN firewall, internet al bijna 15 jaar en geen infecties 8)
  Waarom wil je een firewall? Surf je unsafe??Pas je Inet gedrag aan en je hebt IP geen beveiliging nodig ( behoudens eene goede virusscanner )
 • Gerben: Kerio blijft zich netjes gedragen, dwz dat ik nog nauwelijks een keer de melding "The page cannot be displayed" tegenkom. Ik wil niets afdoen aan de kwaliteiten van ZoneAlarm, noch aan die van OutPost (die trouwens zeer uitgebreide listings heeft van activiteiten)

  Anjo. Gefeliciteerd. En heel veel geluk in de komende 15 jaar!
  Kun je me ook vertellen wat UNSAFE surfen is? Ik heb geen idee…..
  Dan zou safe surfen volgens mij helemaal niet surfen zijn.

  Ik ben bezig met een desktop computer waar nauwelijks mee het Internet is opgeweest en honderden copieen van de virussen W32/VB.KL (alias van Traxg.F / .AK) en VB/Starer.A (Alias van VBS_Starter.AC) heeft opgelopen. Kijk maar eens op Internet wat die met je computer uitvreet! Het ziet er naar uit dat ik de hele HD kan formatten, zo die nog is te gebruiken…. En een goede virusscanner stond aan! Maar de persoon die er mee werkte heeft nauwelijks ervaring. Maar jammer, de firewall (ZoneAlarm) stond niet aan, althans ik zag hem niet rechtonder op de balk staan….

  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.