Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

computer verkopen

Anoniem
noddy holder
3 antwoorden
 • Ik heb 2 weken geleden Windows opnieuw geinstalleerd ,nu verkoop ik deze computer en heb niet veel zin om alles opnieuw te doen.Als ik mijn accounts in Outlook verwijder en programma's die de koper niet wil gebruiken ,is de computer dan redelijk anoniem ? Of blijven er toch veel sporen achter?
  Groeten Marco
 • Om bestanden echt definitief te verwijderen moet je ze (zoals dat heet) wipen. Hiervoor heb je speciale software nodig. Bijvoorbeeld SureDelete…

  http://www.webmasterfree.com/suredelete.html

  Er zijn nog talloze andere programma doe dit kunnen. Er komen vast nog wel meer tips.

  Voor het verwijderen van temp bestanden, internet geschiedenis enz. kun je het beste Crapcleaner gebruiken. Ook dit programma heeft een optie om bestanden op een veilige en dus permanente manier te verwijderen.

  www.ccleaner.com
 • Als je een bestand verwijdert blijft de data aanwezig op je harde schijf. Alleen wordt de ruimte die door dat bestand gebruikt wordt vrijgegeven, zodat het na verloop van tijd overschreven wordt.
  Als de data nog niet overschreven is, is het met een file recovery programma terug te halen.

  Veel wipe/erase programma's (ikzelf ben een groot fan van Eraser, maar het eerdergenomede SureDelete heeft die optie, volgens de beschrijving, ook) hebben een optie waarmee je lege ruimte kunt overschrijven. Als je dit doet kunnen verwijderde bestanden dus niet meer teruggehaald worden (dat wil zeggen niet meer met een file recovery programma, dure recovery bedrijven kunnen misschien nog wel wat terug halen).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.