Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

hardnekkige trojan (mgrsts.exe)

Anoniem
juisterr
3 antwoorden
 • Hoi,
  Sinds kort krijg ik dagelijks bij het opstarten een melding van AVG dat er een trojan gevonden is, C:\Windows\mgrsts.exe als ik vervolgens op heal klik dan krijg ik de melding dat de trojan succesvol verwijderd is, maar bij de volgende keer opstarten is hij er gewoon weer. Ad-aware en Spybot lijken hem niet te vinden of kunnen hem niet opruimen. Ik vond na wat googlen dat het waarschijnlijk gaat om een trojan die door een ander, niet gevaarlijk beschouwd, bestand aangemaakt wordt.
  Weet iemand hoe ik deze trojan definitief kan verwijderen zonder het risico te lopen dat het besturingssysteem problemen krijgt?

  Alvast bedankt
 • wil je het programma eens uploaden bij jotti aub
  [b:ea4f7e3e2a]C:\Windows\mgrsts.exe[/b:ea4f7e3e2a]

  http://virusscan.jotti.org/

  Plaats eens een HJT logje aub.
 • uploaden bij jotti had ik al gedaan en daar kreeg ik de melding dat het bestaan 0 bytes had en dat er dus niks zinnigs over gezegd kon worden.

  Ik heb, naar aanleiding van een vraag in een ander forum dat ik las, de online scan van panda (activescan) uitgevoerd en deze vond, naast een aantal tracking cookies, een trojan in de C:\windows folder genaamd sqldata1.exe met Trojan.Pakes.V erin (door AVG niet gezien) deze is gedesinfecteerd en nu lijkt het erop dat mgrsts.exe ook weg gebleven is na de laatste keer door AVG geheald te zijn.

  Ik kan dus een HJT log geven, maar ik denk dat het zinvoller is om eerst een paar dagen af te wachten om te kijken of mgrsts.exe nu niet toch definitief weg is. Als dat het geval is dan is sqldata1.exe blijkbaar het bestand dat mgrsts.exe steeds weer aanmaakte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.