Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Draadloos internet beveiligen

Anoniem
petotsj
6 antwoorden
 • Kan iemand mij helpen, ik krijg mijn sitecom router niet beveilgd.
  Ike heb al vanalles op internet gezocht maar het lukt me niet, iemand tips of ervarong met de sitecom router??? Please help me….
 • Om welke Sitecom router gaat het? Je kunt bij de meest gewoon iig WEP aanzetten.
 • de wl-114 v2, maar daarmee is ie toch niet meteen beveiligd?

  sorry heb er niet veel verstand van dus kan het fout hebben, ik heb op internet gelezen dat ik ergens een soort wachtwoord moet ingeven cq maken
 • Kijk hier eens bij het kopje 'router instellen' : http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
 • het wachtwoord wat ik aan de router geef is dat hetzelfde als de netwerksleutel? moet ik dat ingeven bij preshare key???
 • Neen. Als je in je browser het http-adres van je router intypt en je router om een toegangswachtwoord vraagt is dat vaak 'admin' (zonder aanhalingstekens). Wachtwoord is vaak 1234 of 0000. Dit staat absoluut in je handleiding!

  Als je IN je routermenu bent ga je naar het kopje 'draadloos' of 'wifi'. DAAR kies je voor een WEP op WPA beveliging. WPA is beter maar oudere routers of netwerkkaarten willen dat niet altijd ondersteunen.
  Bij WPA vul je een zelfgekozen preshared key in (TOT 64 cijfers). Diezelfde WPA met dezelfde preshared key moet je vervolgens op je computer instellen (zie de link die ik je gaf).

  Computer vervolgens opnieuw opstarten en het moet werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.