Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Router+shareaza

Anoniem
midfield general
2 antwoorden
 • Hallo, ik heb zojuist shareaza geinstalleerd, maar het blijkt nu dat ik niets vind bij mijn zoekresultaten. Waarschijnlijk komt dit doordat ik achter een router zit. deze is een Philips sna6500/18. Op deze router zijn 3 winxpcomputers aangesloten. 2 via draad en 1 draadloos.

  Ik heb nu 2 vragen:
  1) Kan ik shareaza toch laten werken zonder portforwarding?
  2) Indien 1 niet van toepassing:
  De enige info over portforwarding voor mijn router heb ik gevonden op portforward.com. Daar staat de sna6500/18 niet op, maar wel de sna6600-18 en de snb6500, dus geen van beide die ik heb. IS er qua configuratie veel verschil met mijn router?
  3) Heb dan toch wat gekeken bij 1 van de twee routers, en in het begin is er sprake van static ip. Ik weet dat nu mijn computer op dynamic ip staat. Is het veilig om dit te veranderen naar static? Geeft dit nadelen? Voordelen?

  Bedankt
 • Hoe heb je Sharazaa geinstalleerd? Bij de installatie wordt gevraagd wat voor verbinding je hebt (direkt modem, netwerk etc.) Als je daar 'bedrijfsnetwerk' invult hoort Shareazaa de boel automatisch zo te configureren dat je zelf geen instellingen meer hoeft te veranderen.

  En heb je je firewall toestemming gegeven Shareazaa contact te laten zoeken met 'buiten'?

  Wellicht een optie om de installatie even over te doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.