Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Welke Firewall raad je me aan?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Onlangs ik laatst de (gratis) virusscanner van AntiVir heb geïnstalleerd ben ik ook nog opzoek naar een firewall. Mensen hadden me een aantal virusscanners aangeraden, maar ik heb toch voor AntiVir gekozen. Ik heb Windows 98 (SE). Kunnen jullie me een [i:db6cfc9620]goedde[/i:db6cfc9620] gratis firewall aanraden? ZoneLabs ofzo? Welke raden jullie mij aan? En waarom? Misschien is het ook wel leuk om je ervaring erbij te vertellen, mocht je die eventueel hebben hé! :)

  Alvast bedankt mensen! Top guys!
 • Nieuwere firewalls draaien vaak alleen maar onder xp. Eentje die zeker draait is de vorige versie van Kerio, namelijk 2.1.5. Verder een heel redelijke firewall.

  http://www.321download.com/LastFreeware/page7.html
 • Kerio is een prima vuurwall voor een windhoos 98 niet te zwaar en toch goed.
 • Gerben, Juisterr, bedankt!

  Ik heb hem gedownload, maar ik moet zeggen dat ik het heel ingewikkeld vind. Als ik dan bijvoorbeeld MSN wil opstarten, moet je dat accepteren. Als ik tien keer op de rechterknop (dendy?) druk, dan wil het vreemd genoeg niet. Als ik dan dnek dat je die andere knop moet gebruiken (linker) en kan ik ineens niet meer op MSN. Ik begrijp er helaas niet wat van. Gerben, zou je me kunnen helpen?

  Alvast bedankt kerel!
 • Je moet het accepteren en een regel aan (laten) maken. Deny is blokkeren, logisch dat het dan niet werkt. Dit ritueel herhaalt zich bij elk programma, wat contact maakt met het internet. Heb je de help file al eens doorgenomen?
 • Deny is inderdaad blokeren, en als dat een melding is van bv. msn die je wil opstarten moet je dus toestaan zoals gerben al zegt.

  In het begin zal je beetje gek worden van die meldingen maar hoemeer regels je toestaat hoe minder meldingen. Je moet natuurlijk alleen die toestaan waar je zeker van bent dat die goed zijn. BV je mess, je virusscanner dat soort dingen.
 • Goed man Gerben, ik spreek/lees wat gebrekkig engels dus ik ben er echt niet goed in. Ik zal nu eens de 'help file' doornemen. Is er niet een bolkade lijst zodat je het voor altijd accepteerd of juist niet? Achja, ik ga nu die help file eens doorspitten. Gerben, bedankt man! 8)
 • Die lijst maak je dus mbv. zulke meldingen.
 • Dankje, zoals jullie al door hebben ben ik niet echt handig met een computer. Ik weet wel wat mijn PC nodig heeft om te beveiligen maar ik weet lang niet wat het allemaal is. Daarom zit ik nog met 2 vragen. Misschien beetje rare plek, maar het hoort wel in dit (sub)forum 'Beveiliging & Privacy'.

  [i:c70af7e04c]1)[/i:c70af7e04c] Wat is nou precies een Firewall? Wat doet hij? En wat is het nut ervan? (idee voor een perfecte beveiligings FAQ over Firewalls en virruscanners?) Dit is de 2e keer dat ik een Firewall heb (nu heb ik Kerio) en ik merk het verschil niet als ik er wel of niet 1 heb.

  [i:c70af7e04c]2)[/i:c70af7e04c] Zoals ik hierboven al aangaf is dit de 2e keer dat ik een (freeware) virusscanner gebruik omdat de mensen om me heen zeggen dat hij nodig is om je PC toch wat te beveiligen. Maar wat is het verschil tussen ZoneLabs en Kerio qua firewalls? Kan iemand me dit uitleggen? Of misschien testverschillen vertellen?
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Firewall_%28networking%29
 • Superbedankt Gerben, je bent echt goed! 8)

  Zou je vraag 2 ook kunnen beantwoorden? Mocht je daar eventueel tijd voor hebben. Ik vraag zoveel, dus doe maar rustig aan hoor! :wink:
 • Verschil tussen ZA en Kerio is eigenlijk alleen de maker. Beide wel redelijk goed.
 • [quote:08e0dc62d0="Ruurd31"]Dankje, zoals jullie al door hebben ben ik niet echt handig met een computer. Ik weet wel wat mijn PC nodig heeft om te beveiligen maar ik weet lang niet wat het allemaal is. Daarom zit ik nog met 2 vragen. Misschien beetje rare plek, maar het hoort wel in dit (sub)forum 'Beveiliging & Privacy'.

  [i:08e0dc62d0]1)[/i:08e0dc62d0] Wat is nou precies een Firewall? Wat doet hij? En wat is het nut ervan? (idee voor een perfecte beveiligings FAQ over Firewalls en virruscanners?) Dit is de 2e keer dat ik een Firewall heb (nu heb ik Kerio) en ik merk het verschil niet als ik er wel of niet 1 heb.[/quote:08e0dc62d0]

  Dat is dan juist mooi, een beveiliging werkt het prettigst als de gebruiker er geen last van heeft, dan is de gebruiker ook minder snel geneigd om de beveiliging uit te zetten.

  [quote:08e0dc62d0]
  [i:08e0dc62d0]2)[/i:08e0dc62d0] Zoals ik hierboven al aangaf is dit de 2e keer dat ik een (freeware) virusscanner gebruik omdat de mensen om me heen zeggen dat hij nodig is om je PC toch wat te beveiligen. Maar wat is het verschil tussen ZoneLabs en Kerio qua firewalls? Kan iemand me dit uitleggen? Of misschien testverschillen vertellen?[/quote:08e0dc62d0]

  Behalve de maker wat Gerben al zei, is er natuurlijk ook verschil tussen de interfaces, de mogelijkheden en werking. Nadeel van ZoneAlarm vind ik zelf bijvoorbeeld de stabiliteit, hij heeft toch vrij vaak problemen, en de onnodige zooi die er in zit. Voor een freeware firewall met die mogelijkheden vind ik een ruime 13MB van het installatiebestand toch erg veel. Al die documentatie heb je met zo'n simpel programma toch niet nodig, en al die irritante vensters bij installatie wordt je ook gek van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.