Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Pc valt tijdens opstarten uit

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Tijdens het opstarten valt mijn pc na een paar seconden uit, ook met de recovery cd start hij niet op. Hoe los ik dit probleem op? Ik weet niet of het relevant is maar het is een Medion pc.
 • Komt de PC iedere keer tot een bepaald punt? Of is het moment van uitvallen van de PC iedere keer tijdens een ander scherm? En is het zo dat de stroom van de PC uitvalt? Zoja…. probeer het eens met een andere voeding.
 • Het gebeurd telkens tijdens het scherm met het Pentium 4 logo, volgens mij ook aldoor na dezelfde tijd. Hoe kom ik erachter of de stroom uitvalt?
 • [quote:0985c3f9cd="Screen"]Het gebeurd telkens tijdens het scherm met het Pentium 4 logo, volgens mij ook aldoor na dezelfde tijd. Hoe kom ik erachter of de stroom uitvalt?[/quote:0985c3f9cd]

  Dan is het een hardware-probleem. Ik zou dan toch ff met een andere voeding proberen.

  Als de stroom uitvalt zie je de lampjes van de PC ff uitschieten. En daarna start de PC opnieuw op of blijft uit.
 • Blijft uit. Kan het geen virus zijn?
 • [quote:f645692b38="Screen"]Blijft uit. Kan het geen virus zijn?[/quote:f645692b38]

  Ik begrijp uit je verhaal dat PC direct bij aanzetten eigenlijk al uitvalt. Dat kan geen virus zijn want Windows is nog niet geladen.
 • Hij valt na een tiental seconden uit. Past elke voeding zomaar in elke pc? Ik heb namelijk nog een oudere pc, waar ik de voeding wel even uit kan halen.
 • [quote:8fc753cee2="Screen"]Hij valt na een tiental seconden uit. Past elke voeding zomaar in elke pc? Ik heb namelijk nog een oudere pc, waar ik de voeding wel even uit kan halen.[/quote:8fc753cee2]

  Dat ligt eraan hoe oud die computer is. En dat ligt er ook aan wat voor voeding nu in je PC zit. Je hebt ATX voedingen met 24- en 20 polige stekkers.

  Zie hier voor meer info: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649229#atx

  Op de foto van de link zie je de 20- en 24 polige stekker. Een van die stekkers zit bij jou op het moederbord. Let op: vaak zit er ook een 4 polige stekker op je moederbord aangesloten. Die is er om de processor van stroom te voorzien. Bij oudere voedingen is er geen 4 polige stekker. Bij nieuwere computers is deze stekker dan ook onmisbaar.

  Bij hele oude computers heb je de AT-voedingen. En die voedingen passen ook niet in nieuwe computers.
 • Ok, bedankt voor de hulp. Ik ga even kijken of de voeding uit mn oudere pc ook in die met het probleem werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.