Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

IE6 blokkeert flash èn javascript 100%

Anoniem
JaFO
6 antwoorden
 • Hadden we in het voorjaar het probleem dat in IE flash-inhouden met een extra muisklik geactiveerd moesten worden (het Eolas-probleem), nu blokkeert IE ze totaal, inclusief javascriptjes.

  "Hebt u de informatiebalk gezien? Om de beveiliging van uw computer te verbeteren, bla bla …. Klik hier voor opties" … enz. enz. Afijn 4 muisklikken verder kan ik de pagina eindelijk bekijken. Ik dacht eerst dat het om een pop-upblokkering ging (zie oudere topic), maar nadat ik deze heb uitgeschakeld, blijft Microsoft mijn pagina blokkeren. Microsoft: je middelen worden erger dan de kwaal.

  Op mijn eigen computer kan ik dus mijn eigen gemaakte webpagina niet eens bekijken nota bene! Het is dat Firefox webinhouden nog niet 100% goed weergeeft, anders wist ik het wel.

  Maar goed, weet iemand hoe ik mijn geflashte en gejavascripte pagina's op een normale manier kan bekijken?
 • Ik zit met exact hetzelfde probleem.
  En in eerste instantie dacht ik dat de pop-up-blokker actief was, maar die stond doodleuk uit.
  Ook alle ActiveX-'beveiligingen' staan bij mijn weten uit (allerlaagste beveiligings-niveau).

  Ik heb wel het volgende vastgesteld :
  - de html-pagina die ik binnen mijn Delphi-programma met behulp van IE-webbrowser-component toon werkt zonder problemen …

  - zodra ik de pagina als tijdelijk bestand echter wegschrijf om daarna met behulp van IE te openen zit ik met die blokkering …

  - enige verschil is dat ik bij de pagina in het programma ik het flash-bestandje even in de tijdelijke directory gooi, terwijl ik bij de losse webpagina het flashbestand van een netwerk-drive af komt …
 • Ik heb nu maar in IE-internetopties "actieve inhoud mag worden uitgevoerd in bestanden op mijn computer" aangevinkt. Dan gebruik ik IE alleen om mijn eigen gemaakte web-pagina's te bekijken (bv. bij exporteren van Flash naar IE, of in Dreamweaver de html-pagina bekijken). Op internet gebruik ik dan Mozilla Firefox (deed ik toch al voor 90%).

  Geen elegante oplossing, maar wel werkbaar. Ik kan er weinig aan doen dat Microsofts beveiligingsacties erger worden dan de kwaal.
 • Het lijkt er op dat je mbv javascript er om heen kunt werken.
  Tenminste in de beta van de flash-objecten die ik gebruik heeft men het hele <OBJECT … >-element vervangen door een javascript-klasse die dit beetje html-code 'life' in de html-pagina plakt.
  Ik moet de situatie nog testen, maar als dat zo is dan zul je in die richting verder moeten zoeken (de code die ik heb is niet voor distributie bedoelt helaas).
 • Als je refereert aan het (eolas-)probleem met de flash-embed methode: hiermee ben ik bekend. Ik heb al mijn flash-producten al omgebouwd tot javascriptjes. IE dwong je toen "slechts" tot 1 muisklik om het geheel activeren. Wat overigens ook zeer hinderlijk was op mijn site.

  Ik heb IE weer even op de oude stand gezet: dus "actieve inhoud mag uitgevoerd worden op mijn computer" [b:ea7112e9d4]niet[/b:ea7112e9d4] aangevinkt. Opnieuw mijn pagina's met flash en javascripten geopend (op mijn eigen pc dus). Wie schetst mijn verbazing: alles wordt zonder enig probleem in beeld gebracht.
  Het enige wat ik kan verzinnen is dat de blokkering in IE met de nieuwste MS-update hersteld is. Anders zou ik niet weten waarom IE nu gewoon functioneert.

  En nu maar duimen dat het zo blijft!
 • Te vroeg gejuicht. Het is weer bij het oude - de blokkering is er weer. Had IE na uitzetten van de beveiliging niet opnieuw opgestart. Stom dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.