Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Presets van Agnitum Outpost

Anoniem
HankPiano
14 antwoorden
 • Kan je helaas niet verder helpen. Hopelijk iemand anders hier.
  Zelf heb ik Outpost er trouwens weer afgegooid want sommige sites, zoals de Image Gallery van fotoapparatuur.nl, waar ik graag kom, bouwden helemaal niet meer goed op, ik zag alleen maar kleine vierkantjes met rode kruisjes erin i.p.v. thumbnails. Heb me wezenloos zitten zoeken naar een oplossing, kon 'm niet vinden. Ook voor de rest vond ik het uiteindelijk toch meer een firewall voor gevorderden, en hoewel ik me redelijk red op de pc snapte ik sommige dingen van Outpost niet goed. Nou ja, Kerio draait nu weer en da's ook goed.
 • Gisteren heb ik, om eens te proberen, Sunbelt Kerio verruild voor Agnitum Outpost (beide gratis versie). Wat me direct opvalt is dat Outpost veel minder systeembronnen wegsnoept, scheelt al gauw zo'n 20Mb. In het gebruik echter vertraagt Sunbelt net zo min als Outpost. Relatief voordeel van Kerio vind ik weer dat ie direct in je systeem zit, Outpost start wat trager op.

  Maar wat ik me afvraag: is het afdoende om, de presets volgend, alle applicaties die daarom vragen in de sectie 'partially allowed' te plaatsen? Ik heb begrepen dat slimme techneuten bij Outpost die presets in elkaar knutselen dankzij gegevens die ze verzamelen via improveNet, maar ik lees er ook skeptische dingen over, zoals bij pcpro.

  Heeft verder de pro-versie nog belangrijke voordelen t.o.v. de gratis versie? Ik heb de trial van die pro-versie eerst even geïnstalleerd maar al die toeters en bellen van spyware detection enz. leken mij totaal overbodig omdat ik daar al software voor heb draaien. Maar ik kan natuurlijk iets over het hoofd zien.
 • Niemand niet :wink: ?

  Vandaag kreeg ik zo'n mailtje van Outpost vol ronkende pr-talk en het aanbod om voor $19.90 Outpost pro aan te schaffen i.p.v. $ 39.90, maar dan wel binnen 48 uur…..het blijven zakenlui hè. Maar goed, op zich geen slechte deal, alleen vraag ik mezelf nog steeds af wat nou voor een single-user de meerwaarde is van de pro-versie t.o.v. de gratis versie.

  Als laatste argument om de pro-versie aan te schaffen wordt genoemd: 'fine-tune your system security with Outpost’s ImproveNet automated configuration controls', maar volgens mij kan dat dus ook met de gratis versie. Zijn er hier mensen die wat meer ervaring met deze firewall hebben?
 • Ook ik heb deze firewall erop gezet om te proberen. wordt ftp ondersteund en zo ja hoe kan ik die poort dan openzetten?
 • bij mij worden de foto's wel correct afgebeeld bij fotoapp. Maar als ik op mijn eigen site doorlink naar fotoalbum worden de iconen niet weergegeven. Overigens is dit geen probleem met Firefox maar wel met IE7. Rara.
 • ik heb de oplossing voor het probleem gevonden. Je moet de plugin ads geheel stoppen. Dan wordt alles weergegeven.
 • OK, ik zal het onthouden voor als ik 'm nog eens ga proberen. 'k Vond 'm wel iets lichter dan Kerio. Heb jij trouwens dat icoontje in de taakbalk op het vraagtekentje staan of op 'block most'? Ik wist niet wat uiteindelijk nou beter was. Ben wel nieuwsgierig hoe jij 'm vindt. Zijn er hier echt zo weinig mensen die deze firewall (gratis versie) gebruiken?
 • zelf heb ik de instelling op het vraagteken staan. Dit is volgens mij een leerproces voor de firewall. Ik heb net een andere virusscanner erop gezet als dat ik had. Als ik deze laat updaten met blockmost maakt ie geen verbinding met de server. Dit had ik ook met de andere scanner. Ik dacht eerst dat dit aan de scanner lag maar blijkt dus niet zo te zijn. Voorlopig laat ik de firewall maar op het vraagteken staan. Dit geeft tot nog toe voor mij het beste resultaat. De tijd zal het leren.
 • Ik gebruik al jaren naar alle tevredenheid Agnitum Outpost in combinatie met NOD32 en gebruik alleen de plugins: 'Attack Detection' en "DNS Cache"
  De rest van de plugins vind ik overbodig of de taken worden al door andere programma's uitgevoerd.

  Ik gebruik zelf de "rules Wizard" policy. Let wel op dat er twee manieren zijn om die rules toe te wijzen: Automatically of NOT automatically
 • Gebruik jij ook de gratis versie, of de pro-versie?
  Misschien moet ik toch maar eens een tweede poging wagen, zoals gezegd, ik vond 'm wel lekker licht. Met Kerio duurt b.v. het afsluiten van de pc echt stukken langer, ook Photoshop opstarten loopt vreemd genoeg vertraging op.
  Zijn er verder nog dingen die jou bij het gebruik van Outpost opgevallen zijn, waar je aan moet denken of zo?
 • Ik gebruik de Pro versie en zal de Free versie zo eens installeren om de verschillen eens te bekijken. Hier kom ik dus op terug.

  Ik had trouwens dezelfde soort vragen/problemen toen ik aan deze firewall begon, het duurde ff voordat ik die plugins gevonden had en de overbodige had uitgeschakeld . Sindien gaat alles goed (websites bekijken, niet teveel rersources en elke keer geslaagd voor security-tests als bij Shields-up: http://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2 enzo

  @C2
  wat bedoel je precies met "wordt FTP ondersteund ?"

  ik kan gewoon FTP gebruiken; OUtpost maakt regels aan mbt het FTP-programma dat je gebruikt of je stelt deze regels zelf in/aanpassen
 • mmmmm Heb die Free version ff geprobeerd en vind die toch erg ongemakkelijk.
  De build is van 2002 en dat is goed te zien en te merken aan de interface en gebruik.
  Ik gebruik zelf Outpost Pro 4.0 (de nieuwste build: 2006) en die is veel gebruiksvriendelijker/uitgebreider Ik heb niet kunnen testen of er qua veiligheid verschil inzit, aangezien je bij die Free versie heel veel handelingen moet verrichten voordat je hem goed hebt ingesteld en daar heb ik helaas geen tijd voor vandaag.

  Nota Bene: als je de 'Update to new version button"gebruikt in de Free version, date ie up tot de Pro version 3.51 (trial van 30 dagen) en niet tot de nieuwste Pro 4.0 verie!!

  Probeer anders eens de 30 dagen trial van Outpost Pro (versie 4.0) Kun je zelf vergelijken
 • Okay, ja, die trial had ik al geprobeerd (zie m'n eerste berichtje), ik kwam er ook veel in tegen waarvan ik dacht: wat moet ik daar nou mee, zoals jij al schreef: niet echt nodig of wordt al afgedekt door andere progs. Om die reden heb ik toen de gratis versie genomen, die leek me veel soberder.

  Tsja, wat betreft die 'update to new version' button: de eerste keer dat ik de gratis versie installeerde lette ik niet goed op en klikte op OK voor die update, in de veronderstelling dat het om de gratis versie ging. Wie schetst mijn verbazing toen even later de pro versie voor m'n neus stond. Had zoiets niet echt verwacht van Outpost.

  Maar ik zal de trial van die pro versie nog eens proberen, kan zijn dat je bij deze firewall wat aanloopproblemen tegenkomt (maak dat wel vaker mee bij open-source progjes, dat je er even aan moet wennen).
 • Mijn ervaring tot nu toe is positief. Je zal even tijd moeten investeren om de firewall te doorgronden, maar gaande weg lukt dat aardig. Ik ben overigens ook op dezelfde wijze naar de pro versie geleidt terwijl dit niet mijn bedoeling was. Ken het verschil dan ook niet tussen beiden. Ik kon eerst niet via ftp naar mijn site uploaden. Na een restart van de pc bleek dit geen probleem meer te zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.