Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Virusbuster en Xoftspy

Anoniem
perloc
11 antwoorden
 • IK WIL BEGINNEN MET EEN WAARSCHUWING! ER WAART EEN HEEL VERVELEND EN OOK GEVAARLIJK "ANTISPYWARE" PROGRAMMA OP HET INTERNET ROND GENAAMD VIRUSBURSTER, OOK WEL GESCHREVEN ALS VIRUSBUSTER. Internet kan daar heel gemakkelijk wat over vertellen.
  De meeste virusscanners en anti spyware programma's zijn niet in staat om dit programma, want dat is het, te verwijderen.
  Welk dat wel kan is XOFTSPY, maar zoals met de meeste programmaatjes, er moet voor betaald worden. En daar zit mijn probleem. Zogauw ik de betaallink aanklik verschijnt de mededeling:
  "Ad blocked here by KPF" Het is waarschijnlijk een advertentie blocker van de KERIO firewall die ik gebruik. Ik heb de advertentie blocker én de pop-up blocker uitgezet in KERO. Maar zelfs, als ik hem helemaal uit zet: "Exit", dan nog kom ik er niet doorheen. "Ad blocked…" blijft er doorheen komen.
  Wie weet hier een oplossing voor!

  MVG perloc
 • Weet je heel zeker dat je niet genept wordt door xoftspy?
 • Hoe betrouwbaar is Internet!
  Ik heb "virusburster" ingetypt in Google. Hoog op de lijst stond een virusscanner die daarmee in verband werd gebracht, naam ben ik inmiddels kwijt, want weer ge un-installed omdat hij zelfs virusburster niet vond, en daaronder stond XOFTSPY. Ze hebben een eigen site en hij maakt een betrouwbare indruk. De scanning bracht heel wat aan het licht, waaronder een flink aantal files/folders met referentie "VIRUSBURSTER"

  Dat "Ad blocked…" kom ik veel vaker tegen als ik aan het internetten ben.
  Ik wijt het toe aan de advertentie blocker die ik actief had staan in KERIO.

  MVG perloc
 • Kijk ook eens naar deze link:
  http://www.free-web-browsers.com/support/remove-virusburst.shtml
  Wat daar staat heb ik voor een groot deel gezien op mijn besmette laptop.
  Ik werk nu op de PC.

  perloc
 • Als je dat hebt ben je geinfecteerd door smitfraud, (nepscanners) mag ik een HJT logje zien aub. Dikke kans dat ik het daarin zien kan, of doe onderstaande even.

  Post #1

  [b:925eb5688f]1.[/b:925eb5688f] Download SmitfraudFix (van[b:925eb5688f]S!Ri[/b:925eb5688f]), en pak het uit op je bureaublad.[list:925eb5688f]* Open de [b:925eb5688f]SmitfraudFix[/b:925eb5688f] map en dubbelklik op [b:925eb5688f]smitfraudfix.cmd[/b:925eb5688f]
  * Kies optie #1 - [b:925eb5688f]Search[/b:925eb5688f] door[b:925eb5688f]1[/b:925eb5688f] te typen, en druk op "[b:925eb5688f]Enter[/b:925eb5688f]"; [/list:u:925eb5688f][i:925eb5688f]Er zal een tekstbestandje openen. [/i:925eb5688f]

  [b:925eb5688f]2.[/b:925eb5688f] Plaats de inhoud van dat tekstbestandje in je volgende antwoord.

  Succes
 • Ik wil best doen wat je vraagt, juisterr, maar de boosdoener is volgens mij niet smitfraud maar virusburster zelf. Het lijkt me verstandig even de link aan te klikken die ik bovenstaand gaf voor wat meer informatie.

  Ondertussen zal ik morgenvroeg doen wat je suggereert.
  Maar ik begrijp eruit dat ik daarmee niet van het probleem afben.

  Er zullen vast wel meer adware scanners zijn die dat kunnen oplossen, maar in ieder geval xoftspy lijkt me het probeem te kunnen oplossen als ik de key via betalen kan verkrijgen.

  MVG perloc
 • Ter aanvulling.
  De officiele verdeler van Xoftspy is Paretologic http://paretologic.com/products/index.aspx
  Je vindt er een gratis trial versie.
  Xoftspy vindt inderdaad zaken waar andere programma's "overkijken".
 • Juister heeft wel gelijk, Smitfraudfix verwijderd virusburster ook.
  Kijk hier maar eens: http://siri.urz.free.fr/Fix/ChangeLog.php
  [quote:0857bc753e]Version 2.87 (September 10, 2006)


  %DESKTOP%\Virus-Burst.lnk
  %STARTMENU%\Virus-Burst 6.1.lnk
  %STARTMENU%\Programs\Virus-Burst\
  %USERPROFILE%\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Virus-Burst 6.1.lnk
  %PROGRAMFILES%\Virus-Burst\[/quote:0857bc753e]
 • Eddy X: Dank voor de informatie maar die was natuurlijk al bekend.
  Softspy detecteerd wel malware, maar, zoals gewoonlijk, moet je voor verwijderen betalen, lees de aanhef van deze thread nog maar eens.

  smeenk: wat ik met smitfraudfix aanmoet weet ik niet, er staat geen read.me in het lijstje en verder staan er een 9 stuks <name>.exe files. Welk moet ik hebben om de malware verwijderen, want dat is absoluut niet duidelijk!
  Wel mager die smit.

  Anyway, thanks to both!
  perloc
 • Ik heb Xoftspy betaald en hij heeft keurig virusburster verwijderd.
  Maar….. er is toch nog wat overgebleven: een Trojan, genaamd PMSNGR.exe kan hij niet verwijderd krijgen en mijn virus scanner detecteert hem niet.
  Verder is er onder adres balk van IE een balk verschenen sinds dit probleem genaamd: Protection Bar. Die is niet te verwijderen, het vinkje is in \view\toolbars bij Protection bar niet te verwijderen. Hij staat tevens in de Search bij \view\toolbars maar is daar niet actief.
  Dus helemaal lekker is het nog niet.

  Ik denk dat ik maar een image terugzet, om van he hele gelazer af te zijn.
  MVG perloc
 • Je kreeg al wat instructies van Juisterr m.b.t. het gebruik van Smitfraudfix, maar als je liever een image terugzet, zal dat ook afdoende zijn ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.