Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Extreem MSN Virus

Anoniem
juisterr
6 antwoorden
 • Beste Bezoekers,

  Mijn broer heeft een virus te pakken gekregen door het gebruik van MSN.

  Hij volgde een link welke gegeven werd door een contactpersoon (ook geïnfecteerd), deze link luidde iets in de zin van “model pictures”. Nadat hij deze link gevolgd had werd automatisch dezelfde link gestuurd naar al zijn online MSN contacten. Vervolgens sloot MSN automatisch af. Na deze gebeurtenis zette hij de PC snel uit.

  Toen hij de PC weer aan had gezet kreeg hij een normaal ogende Windows pop-up met het bericht dat hij “Windows 4.3” nodig had of iets dergelijks, hierop klikte hij op OK en toen viel de PC uit.

  Sindsdien doet de PC helemaal niets meer, je krijgt wel het BIOS oplaadscherm te zien maar verder geen Windows oplaadscherm. Mijn pogingen om in veilige modus op te starten of de Windows CD als boot te gebruiken mislukten beide.

  Iemand enig idee om wat voor virus het hier gaat en een eventuele remedie?

  Bij voorbaat dank!
 • twee maal 1 zelfde bericht, en wat ik nu wil zien is een hijackthis logje.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=115358
 • Hoe is HijackThis uit te voeren zonder Windows?

  Zo ziet het begin van het probleem in MSN eruit overigens:  Edit by M@rc:
 • Kleine update:

  Wanneer ik de Windows CD erin stop en de desgewenste drive als boot gebruik krijg ik wel het bericht "Klik op een toets om vanaf de CD te starten", vervolgens krijg ik het bericht "Hardwareconfiguratie wordt gecontroleerd" zoals gebruikelijk, maar daarna blijft het beeld volledig zwart en ook de computer is niet aan het laden en maakt geen geluid.

  Ik heb veel rond gegoogled en er zijn veel mensen die wel de link in MSN hebben gekregen maar simpelweg met wat spyware te maken kregen, niemand gezien waarvan zijn hele PC niet meer werktte…

  Daarnaast heb ik wel informatie gevonden waaruit blijkt dat de link niet altijd hetzelfde is maar de bestandsnaam wel (pic2038.jpg).

  [quote:0fae30a807="Rapid|NL|Angel"]Toen hij de PC weer aan had gezet kreeg hij een normaal ogende Windows pop-up met het bericht dat hij “Windows 4.3” nodig had of iets dergelijks, hierop klikte hij op OK en toen viel de PC uit.[/quote:0fae30a807]
  Ik heb het nog eens nagevraagd, was iets anders gegaan. Het was MSN zelf die een melding gaf met waarschijnlijk een uitvoeren/niet uitvoeren optie.
 • Het is zeker denkbaar dat je wat ernstigers hebt. Die "msn worm" (geen virus dus) heeft niet deze werking. Zoals je zegt je bent de eerste die ik hier met dit resultaat.

  Wat kan je wel?

  kan je rebooten met de cd erin?

  als het lukt probeer dit dan.
  Ga naar,
  [b:ceea9b0940]start[/b:ceea9b0940] > [b:ceea9b0940]uitvoeren[/b:ceea9b0940] type daar [b:ceea9b0940]sfc /scannow[/b:ceea9b0940] (denk om de spatie). cd van XP bij de hand houden, als er om gevraagd word in de speler stoppen en laten draaien.

  Laat even weten of het geholpen heeft.

  als je in windows kan, verwijder dan MSN en start dan opnieuw op.
 • Ben even aan het doe-het-zelven geweest. Mijn harde schijf configuratie is als volgt:
  - 36GB Raptor met Windows erop
  - 250GB Maxtor als data schijf

  Wanneer de Raptor losgekoppeld wordt is de Windows CD toegangkelijk. Dus dan heb ik de mogelijkheid om Windows herstel (F2) te starten of Windows installeren, harde schijf formatteren (F1) voor de data schijf

  Wanneer ik echter Windows zelf probeer op te starten met de 36GB Raptor en de data schijf losgekoppeld krijg ik gewoon hetzelfde zwarte beeld weer.

  Er is dus echt iets aan de hand met de Raptor schijf, hij wordt wel gezien in het BIOS overigens.

  -

  Situatie ge-edit

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.