Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

ervaringen met WindowsDefender?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Zijn er mensen die ervaring hebben met WindowsDefender?

  Ik heb het gedownload, maar nog niet geïnstalleerd. Is het een zinvolle aanvulling op Spybot, SpywareBlaster en Ad-Aware (om maar wat te noemen)?

  Een tijdje geleden was er MicrosoftAntiSpywareInstall, wat ik niet heb gebruikt. Gaat het om (ongeveer) dezelfde tool?

  Alvast bedankt voor een reactie.
 • [quote:3b843e79c2="athene"]Een tijdje geleden was er MicrosoftAntiSpywareInstall, wat ik niet heb gebruikt. Gaat het om (ongeveer) dezelfde tool?[/quote:3b843e79c2]Ja, Windows Defender heette voorheen Microsoft AntiSpyware.
 • En vóór Microsoft Antispyware heette het Giant. Dat is dus opgekocht door Microsoft. De meningen over Giant liepen nogal uiteen, de één vond het bagger, de ander beschouwde het, afgaande op een aantal reviews, als één van de beste antispyware programma's. Persoonlijk had ik er destijds wel goeie ervaringen mee maar wat Microsoft er verder van gebrouwen heeft weet ik niet; ik gebruik al een tijdje Ewido, en dat is weer opgekocht door Grisoft/AVG…..we leven in een dynamisch tijdsgewricht….

  Ik weet niet of je bekend bent met het maken van images. Zo ja, dan zou ik eerst een image maken van je systeem, WD installeren en kijken hoe dat bevalt. Als het dan niks is zet je gewoon effe dat image terug en klaar is kees (tenminste, zo probeer ik zelf altijd van alles uit).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.