Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

problemen na inbraak

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik ben de draad een beetje kwijt: Mn firewall (zonealarm) begon te piepen met progs die ik niet ken. Ook webpagina's moest ik twee keer activeren om er daadwerkelijk op te komen (1e x foutmelding). Kon mn systeembeheer niet meer in. Avast gedraaid maar die vond niks. Analyse van de systeemfiles stuitte op vermoeden van ee W32.Linkbot.m (internetworm) Avg en trojanhunter vonden:
  - backdoor.rbot
  - trojan.zapchast
  Deze worms maken gebruik in een lek van windows (ik draai XP prof). Had updates nog niet gedraaid (stom!). Na verwijdering van de virussen werkte mn browser (iexplorer) nog niet naar behoren. Dus ik heb mn schrijf geformatteerd en windows opnieuw geinstalleerd. Netwerkkabel erin, internet installeren, windows updates geinstalleerd. firewall en virusscan-spyware gedownload en opniew scannen. En ja hoor:
  - Browserprobleem nog steeds aanwezig
  - Onbekende files in mn draaiende processen
  - backdoor.poeboet.j gevonden.
  - Zonealarm alerts geeft elke minuut wel een (of meerdere) intrusion(s) weer.

  Volgende actie was hitmanpro. Spywareblaster vond nog een backdoor.poebot. Spywareblaster nog een keer gedraaid en weer melding, heb het trojaans paard kunnen verwijderen. In registry-files ook nog een risicovolle waarde kunnen verwijderen.

  Afijn:
  Alles lijkt er nu vanaf te zijn, alleen zit ik nog met veel blocks door zonealarm en het browserprobleem (iexplorer) (veel webpagina's laden zich pas na de tweede keer url intikken).

  Ik ben dus de draad een beetje kwijt. Volgens mij is er ingebroken en heb ik het gevoel dat mn pc onder 'vuur' ligt: zodra ik de boel opnieuw formatteer en mn netwerkkabel erinsteek (internet nog niet geinstalleerd), en ik alweer een virus te pakken heb. En het nare met al die antivirusprogs/updates is dat ik ze pas met internetverbinding kan downloaden/installeren. Vanuit veilige modus kan ik niks installeren.

  Wie weet een goede strategie, welke progs ik kan gebruiken en hoe stop ik al die instrusions (nieuw ip?) ?? Ik probeer graag opnieuw een format en windowsinstallatie. Maar wil mn virus/spyscan en firewall (en windowsupdates) up en running hebben voordat ik mn netwerkkabel in mn pc steek.

  Alvast bedankt, grtzz
 • Alle benodigde updates voor Windows, Spyware en antivirus controle lokaal opslaan, evt. op CD.

  Daarna netwerkkabel losmaken, Format c: en Windows installeren. Dan alle update'e eroverheen en dan pas weer de netwerkkabel aansluiten.
 • Bedankt voor de tips..

  Na het (nogmaals) draaien van adaware, spybot en AVG aangevuld met AFT cleaner werkte mn browser beter. Heb inmiddels mn pc geformatteerd en windows opnieuw geinstalleerd en offline beveiligings updates gedraaid. Daarnaast gebruik ik nu Sygate als firewall. Mn pc loopt weer ok.

  Ik krijg alleen nog veel intrusions van buitenaf (2 per minuut, verschillende ip's) die Sygate tegenhoud. Hoe verklaart men dit, kan ik hier nog iets tegen doen en is dit schadelijk?

  Grtz
 • DAAR heb je nou net je firewall voor. Sygate houdt de boel wel tegen. Je kunt de meldingen uitzetten (tools>options>vinkje bij 'hide notification messages'). Dat voel een stukje rustiger.

  Het kan geen kwaad dat 'men' probeert binnen te komen. Dit heeft niets te maken met de afstelling van JOUW systeem. Hier heeft iedereen in meerdere of mindere mate last van.

  Goede firewall, goede (up to date) virusscanner en erg voorzichtig met het openen van E-mails/bijlagen, afblijven van dubieuze MSN-klikken en er kan je in principe weinig overkomen.

  Het is en blijft zo dat de meeste besmettingen te wijten zijn aan eigen onvoorzichtig gedrag.
 • Sygate wordt niet meer actueel gehouden: is van Symantec. Na veel geharrewar (door het ophalen van upgrades) met ZA heb ik nu toch weer de (gratis) versie 6.5.731.00 .Er is een verwarrend groot aantal versies in omloop zoals 65731000,61744001 en 65737001) Kijk eens voor een free dwonload naar : http://www.zonelabs.com/store/content/company/products/trial_zaFamily/trial_zaFamily.jsp?lid=home_freedownloads
  Ook hoor ik goede berichten over de hippe versie van McAfee, met een combinatie van fireall, anitivirus etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.