Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

verwijderen van sygate personal firewall pro

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • Hoewel de bovenstaande firewall inmiddels niet meer als zelfstandig product bestaat, heb ik de afgelopen 2 jaar gebruik gemaakt van de sygate personal firewall pro.

  Nu weet ik uit mezelf dat de licentie rond dezetijd is verlopen en ben ik daarbij ook van plan om de firewall te verwijderen. Nu gaat mijn vraag ook over het verwijderen; ik heb het idee dat als ik de firewall verwijder, ik meer 'schade" aan richt en o.a. niet meer kan internetten. Ik heb voor enige tijd terug namelijk ook de firewall "verwijderd" en kon daarna geen verbinding meer maken met internet. Via systeemherstel is het mij uiteindelijk wel gelukt om alles te herstellen en te kunnen internetten.

  Naast deze firewall maak ik ook gebruik van een hardware firewall in een Asus 125 Wireless Router. Nu heb ik wel eens gehoord dat 2 firewall naast elkaar niet goed werken, maar toch nog toe is o.a. internetten wel mogelijk.

  Is het mogelijk en verstandig om "gewoon" via configuratiescherm, software de SPFP te verwijderen en zou dan de internetverbinding in stand blijven?
  :oops: :(
 • Zelf heb ik ooit zonder problemen Sygate Pro kunnen verwijderen, maar om zeker te zijn kun je in de veilige modus opstarten, SPFP verwijderen, opnieuw opstarten en je register schonen van alle sleutels betreffende Sygate. Ik verwacht geen problemen met internetverbinding.

  Hoewel je een hardware firewall in je Router hebt, adviseer ik toch een softwarematige firewall te installeren, als is het alleen maar om wat meer veiligheid te creëren en signalen te verkrijgen van programma's die internet opgaan terwijl dat niet moet/mag.

  Tegenwoordig vele goede firewalls gratis te verkrijgen zoals de bekendere maar ook nieuwe zoals Comodo Firewall of PC Tools Firewall (gebaseerd op Look 'N Stop). Kijk anders eens op www.majorgeeks.com onder de rubriek Firewalls.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.