Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Lek in Adobe Reader..?

Anoniem
None
21 antwoorden
 • [quote:ed19196206="lion"]Als 't goede software is, is-ie dummy proof! :wink:[/quote:ed19196206]

  Dat is helaas geen enkele software…. Maar ik voel met je mee.

  Groet, Pjotr.
 • Kwam dit "via via" aan de weet, maar heb dit nog niet middels andere bronnen vernomen. Gaat het hier om [b:cda9cc6436]7.0.9[/b:cda9cc6436]?
  —-
  [i:cda9cc6436]VirusAlert (www.virusalert.nl ) adviseert haar abonnees om z.s.m. de gratis update van Adobe te installeren. Sinds vorige week is een ernstig lek in Adobe Acrobat Reader ontdekt dat eenvoudig door aanvallers kan worden misbruikt om controle over uw systeem te krijgen.[/i:cda9cc6436]
  —-
  Iemand bekend met dit fenomeen? Is het inderdaad zo "supernoodzakelijk"? Op de website van Adobe (.com, de .nl is "uit de lucht";) zie ik nergens blauwe zwaailichten! :wink:
  Maar voor zover noodzaak: ik maak uit het verhaal op dat het geen update op de bestaande versie betreft, maar dat je een nieuwe (volledige) versie over de bestaande heen installeert…..(??)
 • Lees dit maar eens:

  http://www.computertotaal.nl/web/show/id=815339/contentid=65077
 • Juist. Inderdaad zinvol blijkbaar…..
  Rest de vraag wat de beste methode is om deze "update" op 't systeem te krijgen:

  1) "Gewoon" via de Reader (Help, Nu controleren op updates…, etc.)
  2) Eerst de bestaande deinstallen en dan die nieuwe (7.0.9) ophalen, etc.
  3) Die nieuwe ophalen en over de bestaande heen installeren

  Welke heeft de voorkeur?
 • Deze natuurlijk: http://www.foxitsoftware.com/pdf/rd_intro.php ;-)
 • [quote:ec69bff806="gerben"]Deze natuurlijk: http://www.foxitsoftware.com/pdf/rd_intro.php ;-)[/quote:ec69bff806]

  Lijkt zo langzamerhand toch een goed alternatief te worden. *zucht*
 • Niemand een (uit eigen ervaring verkregen) advies m.b.t. een "beste" methode voor dit speciale geval (zie reactie 18 jan 2007 19:14)…..? Ondanks het feit dat het geen "echte" update betreft, toch als update behandelen???

  (Tenzij er hier geen AR gebruikers aanwezig zijn, maar dat kan ik me nauwelijks voorstellen). :wink:
 • [quote:346e7ac952]Niemand een (uit eigen ervaring verkregen) advies m.b.t. een "beste" methode voor dit speciale geval[/quote:346e7ac952]Ik zie eerlijk gezegd het speciale er niet van. Die ingebouwde Update-functie zal er toch niet voor niets inzitten. Die is er "speciaal" voor bedoeld dus dat zal betekenen dat eerst verwijderen en dan pas de nieuwe versie installeren helemaal niet nodig is.

  Tenzij je gelijk door wilt naar versie 8 (nog niet in NL taal beschikbaar), dan wel eerst versie 7.x dé-installeren via software en dan de nieuwe en_US versie van 8 ophalen. Dat laatste heb ik gedaan.

  En niet vergeten om in msconfig die weer meegekomen beroerde autostarts te verwijderen natuurlijk :wink: .
  Gr,
  Jim
 • Heb jij ooit wel eens "onderzocht" hoeveel die "snelstart", of beter gezegd: het weglaten ervan, scheelt? Tien seconden of een tiende seconde? :wink:
  Het enige beroerde is, dat dat ding toch weer van alles (in dezelfde Win sessie) in het geheugen laat staan als-ie geopend geweest is…… :evil:

  Maar om op jouw 1e zin terug te komen: ik zag zelf wel iets speciaals. Ik las een Engelstalige tekst en begreep hieruit dat het eigenlijk geen update betreft, maar meer een nieuwe versie welke dan "bovenop" de bestaande gezet wordt. Beetje vreemd. En daarom zat ik me in alle gemoedsrust af te vragen of de update functie vanuit het progje (Help, Nu controleren op updates…, etc.) "gewoon" gebruikt kan worden…….
  Maar ik zal me totaal onwetend opstellen en net doen of ik niets weet van die "is 't nou wel of geen update?" problematiek. Als 't goede software is, is-ie dummy proof! :wink:
 • Ach…, software……:
  Laat ik het anders formuleren:
  Zodra Windows (ongeacht welke versie) toegepast gaat worden in de electronica van het "Merk en Type auto" dat ik rij, ga ik onmiddelijk over op een ander merk… :wink:

  Overgaan op Linux? Nou nee, ik "doe-het-zelf" al meer dan genoeg!!
 • Ja, waar Ford nou in vredesnaam mee bezig is…. Gottegot.

  Over Linux: nou, dat valt mee, hoor. Juist minder doe-het-zelven, vind ik. Het dieselt onverstoorbaar door. Al die beveiligingssoftware, in één klap overbodig. Moet je eens kijken wat dat scheelt aan tijd (en geld, en systeemkracht).

  Als ik je mag voorspellen: op een gegeven moment wordt een ervaren computeraar als jij, toch nieuwsgierig…. Zo ging het ook bij mij…
  In dat geval: kijk eens hier voor een LiveCD, veilig uit te proberen, zonder installatie naar de harde schijf:
  ftp://ftpserv.tudelft.nl/pub/Linux/releases.ubuntu.com/6.06/ubuntu-6.06.1-desktop-i386.iso

  Maar terzake:
  Geen enkele software is "sukkelbestendig". En ook goeie software zoals Firefox, Open Office en Thunderbird, vertoont wel eens een veiligheidsgat. Hoe dan ook, als je computert, moet je je koppie er enigszins bij blijven houden.

  Groet, Pjotr.
 • Ford al bezig met XP (Touchscreen)? Wat kan de wereld toch snel achteruitgaan!

  Dank voor de (Linux) tip, maar hoe dan verder met Off2003 en mijn FlightSim2004…? :-?

  Je koppie erbij houden? Jazeker!
  Enne……, tja, 't is inderdaad vaak hoe je met je spullen omgaat: Ik (Microsoft) computer inmiddels ook al 15 jaar. Daarvoor "basic"….
  Het enige dat ik in die tijd heb opgelopen is 2x een virus. En dat was nog m'n eigen stomme schuld, min-of-meer….. In beide gevallen verwijderd voor-ie schade kon aanrichten.
  Mijn eigen idee is nog altijd dat iemand die regelmatig alle wazige krochten van het web bezoekt een zwaarder accent op veiligheid zal moeten leggen dan iemand die 1 a 2 uurtjes per dag wat vaste, reguliere websites bezoekt.
  Garantie heb je nooit, maar je kunt wel een beetje je eigen risicofactor bepalen…… Toch?
 • [quote:484188e1b6="lion"]Ford al bezig met XP (Touchscreen)? Wat kan de wereld toch snel achteruitgaan!

  Dank voor de (Linux) tip, maar hoe dan verder met Off2003 en mijn FlightSim2004…? :-?

  Garantie heb je nooit, maar je kunt wel een beetje je eigen risicofactor bepalen…… Toch?[/quote:484188e1b6]

  Ford (lees en huiver): http://www.automatiseringgids.nl/ag/nieuws/nieuws/toon_nieuwsbericht.jsp?di=299868

  Office: Open Office.org is een prima, en complete vervanging van Microsoft Office, hoor. Zit er standaard bij in Ubuntu Linux. Flight Simulator, dat weet ik niet, dat ligt inderdaad moeilijker, denk ik.

  Maar goed, je kunt een dual boot maken, hè. Tweevoudig opstartbare PC. Krijg je in het begin een menuutje te zien, waarin je kan kiezen welk besturingssysteem je wil starten. Dat raad ik iedereen aan, trouwens: kun je op je gemak wennen.
  Mijn eigen PC is zelfs vijfvoudig opstartbaar… :-)

  Met de LiveCD kun je trouwens eens rustig uitproberen, of het je genoeg bevalt om überhaupt naar de harde schijf te installeren. Een handige voorziening, die Windows vooralsnog niet heeft.

  Risicofactor bepalen: nou, inderdaad, die verhalen van: ik heb een virus, en ik snap niet hoe dat kan, die geloof ik meestal niet echt!

  Groet, Pjotr.
 • [b:1ba4b24fb2]lion schreef:[/b:1ba4b24fb2][quote:1ba4b24fb2]Heb jij ooit wel eens "onderzocht" hoeveel die "snelstart", of beter gezegd: het weglaten ervan, scheelt? Tien seconden of een tiende seconde?[/quote:1ba4b24fb2]Het gaat mij niet om de opstarttijd, da's een soort éénmalig gebeuren (nou ja, per "sessie" dan). Maar het houdt ook intern geheugen bezet en dat betekent meer "swappen" naar schijf en dat merk je wel degelijk bij veel openstaande programma's. Kun je oplossen door er 2 Gig in te proppen natuurlijk maar zover ben ik nog even niet :( .

  Gr,
  Jim
 • Jim,
  Waar ik op doelde, is de [u:559eb5aa0b]opstarttijd van AR[/u:559eb5aa0b], niet zozeer die van het systeem. Hierbij vroeg ik me af wat nou eigenlijk het effect is van die preloaded "quickstart"……

  Pjotr,
  Wat betreft dat Ford verhaal, hoop ik dat het ALTIJD optioneel zal blijven. Ik heb er geen behoefte aan en het kost me dus nodeloos extra geld als het een standaard voorziening zou betreffen…….
  Ik ben ook nog niet in het bezit van een navigatiesysteem. Die ene keer dat ik tante Truus op d'r nieuwe adres moet bezoeken kijk ik wel even in de stratengids of print de route vanaf een routeplanner. Ouderwets? Nee, ik besteed m'n centen liever aan iets anders…….! :wink:

  Tja, en dan wat betreft Open Office. Ik weet dat daar veel mee kan, maar m.i. ontbreekt ook een applicatie als Access. En die wil ik toch niet missen.
  Wat niet wegneemt dat ik een multi-boot toch weer eens in overweging ga nemen……
 • Lijkt me een verstandige zet. Je pikt er altijd wat van op; in het ergste geval heb je een CD'tje verknald.

  Overigens heeft Open Office ook een Database component, hoor.

  Over Ford: dadelijk slaat er een virus over van Sync op het motormanagement…. Dat wordt spektakel!

  Groet, Pjotr.
 • [b:6401e84158]lion schreef:[/b:6401e84158][quote:6401e84158]Waar ik op doelde, is de opstarttijd van AR, niet zozeer die van het systeem. Hierbij vroeg ik me af wat nou eigenlijk het effect is van die preloaded "quickstart"…… [/quote:6401e84158]Geen idee eerlijk gezegd, niet geprobeerd.

  Er gaan dagen, soms weken voorbij dat ik geen PDFje bekijk en dus is die starttijd voor mij minder boeiend dan de ongewenste geheugenballast.

  Maar dat kan voor iedereen anders zijn natuurlijk.

  Gr,
  Jim
 • Jim,
  Ik snap jouw filosofie (heb 'm zelf ook toegepast….). Toch is het jammer dat al die softwareontwikkelaars de gebruiker opzadelen met allerhande zgn. "functionaliteiten"………

  Pjotr,
  Access is te uniek en is destijds een behoorlijk goed geslaagd antwoord geweest op DBase van Borland.

  Wat betreft "Windows in de auto": 't is te hopen dat het motormanagement systeem hier heel ver vandaan blijft!! Stel je een (niet denkbeeldige) vastloper eens voor…….. :wink:
 • [b:17e6467a23]lion schreef:[/b:17e6467a23][quote:17e6467a23]Toch is het jammer dat al die softwareontwikkelaars de gebruiker opzadelen met allerhande zgn. "functionaliteiten"……… [/quote:17e6467a23]
  Moet je maar eens een HP printer installeren bijvoorbeeld. Dan zakt je de broek pas echt af :cry: .
  [quote:17e6467a23]"Windows in de auto"………..Stel je een (niet denkbeeldige) vastloper eens voor……..[/quote:17e6467a23]
  Een voorruit-vullende [b:17e6467a23]Blue Screen[/b:17e6467a23] of zo hè, da's pas bevordering van de verkeersveiligheid. Toch? :D

  Gr,
  Jim
 • [quote:79f25d735b="Jim van Zweeden"]
  Moet je maar eens een HP printer installeren bijvoorbeeld. Dan zakt je de broek pas echt af :cry: .

  Een voorruit-vullende [b:79f25d735b]Blue Screen[/b:79f25d735b] of zo hè, da's pas bevordering van de verkeersveiligheid. Toch? :D

  Gr,
  Jim[/quote:79f25d735b]

  Hahaha, dat is dan pas echt een Blue Screen Of Death!! Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen, dat Windows met XP een flink stuk stabieler is geworden, zodat BSOD's niet meer zo vaak voorkomen als vroeger. Maar ik hou 'm toch nog liefst wel zo ver mogelijk van m'n auto-electronica vandaan…

  Overigens, wat mij betreft, geen kwaad woord over de software van HP. Die biedt een prima Linux ondersteuning (en dan zonder bijkomende softwaretroep!). Nee, dan Lexmark, die levert nog steeds alleen M$ drivers. Slecht, slecht, slecht. Onaanvaardbare belemmering van de keuzevrijheid van de consument.

  Groet, Pjotr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.