Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Veiligheid klikspelletjes?

Anoniem
pepim
8 antwoorden
 • Klikspel zegt me niks. Maar met gratis software moet je altijd wat uitkijken. Er zit regelmatig spyware bij, waarmee die bedrijven hun geld verdienen.
 • Runaway 2http://www.runaway-thegame.com/runaway2.php is een klikspel; maar volgens mij bedoelt de TS dat niet. wat bedoelt ie wel?
 • Ik heb even een vraagje over klikspelletjes, hopelijk staat het hier goed. Ik had overigens al gezocht met Google maar werd daar niet veel wijzer van.

  Kunnen sommige klikspelletjes een dialer installeren? Iemand kreeg een waarschuwing van zijn virusscanner toen hij een klikspelletje wilde spelen. Het zou om een coulomb dialer gaan.
  Hoe weet ik nu of een klikspel wel of niet veilig is? Ik heb desbetreffende link ook aangeklikt, maar ik krijg geen melding (gebruik Nod32, Outpost, PG, Winpatrol en Boclean).
 • [quote:ea8ca18250="gerben"]Klikspel zegt me niks. Maar met gratis software moet je altijd wat uitkijken. Er zit regelmatig spyware bij, waarmee die bedrijven hun geld verdienen.[/quote:ea8ca18250]

  O ja dat is natuurlijk ook wel logisch, bedankt voor je reactie.

  [quote:ea8ca18250="kompod"]wat bedoelt ie wel?[/quote:ea8ca18250]

  (Ie is een ze)Ik bedoel spelletjes zoals Locked forever, The stone of Anamara, The Mystery of Time and Space en het spel waarover mijn vraag specifiek gaat heet Somerset.
  Ik ben zelf niet echt bekend met dit soort spelletjes, maar hopelijk is mijn vraag nu wat duidelijker? Deze links worden namelijk op een ander forum gezet en omdat er dus iemand was, die waarschuwde voor een dialer, heb ik hier mijn vraag gesteld.

  Jouw link doet het overigens niet, dus ik weet niet of dat nu wel of niet iets anders is, sorry.
 • link werkt (weer)
  Maar jij hebt het over online (flash)-games zie ik
 • [quote:6813a9337f="kompod"]link werkt (weer)[/quote:6813a9337f]

  Ja de link doet het nu. :)

  [quote:6813a9337f="kompod"]Maar jij hebt het over online (flash)-games zie ik[/quote:6813a9337f]

  Dat klopt, als ik dat meteen had geschreven was mijn vraag waar ik het topic mee opende, wat duidelijker geweest. :oops:
 • Ik wil niet onbeleefd zijn en mijn topic kicken, maar ik heb dus eigenlijk nog niet echt een antwoord op mijn vraag, die best belangrijk voor me is.

  Kun je dit soort spelletjes beter niet gebruiken of vallen de gevaren wel mee? En kun je echt op deze manier een dialer installeren?
 • De meeste spelletjes kun je zonder problemen spelen, maar er kunnen altijd rotte appels tussen zitten die rotzooi proberen te installeren.

  Nooit dit soort spelletjes doen lijkt me geen echte oplossing. Als je 100% safe wil zijn, moet je niet meer op internet komen. Zorg liever voor een goede beveiliging van je PC (firewall, virusscanner, actuele updates voor windows).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.