Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

virus

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Tftp.exe is een normaal windows bestand. Het wordt wel eens misbruikt door malware, maar het hoort wél in system32 te staan. De aanwezigheid van dit bestand op zich is dus niet iets om je druk over te maken.

  http://www.sophos.com/support/disinfection/blastera.html
 • tftpd_backdoor en vond deze er ook op die was na de format wel gewoon weg

  ''tftpd_backdoor.NASL file''

  volgens avg en spydoctor ben ik safe ga het maar weer eens proberen

  gr en bedankt
 • sinds een week ofzo ben ik al bezig met het verwijderen van een virus en steeds vind ik er weer 1 en zelfs na een format c blijven er nog een paar virusen op mijn pc staan die direct contact maken met een ip zodra ik
  kontakt maak met internet .

  wie help me van de virusen af ?want kom er echt even niet meer uit.

  en weet iemand messchien waar k de windows updates kan downloaden en opslaan op een usb om zo eerst een voledig geupdate windows te hebben voor ik het net op ga ?

  nou een heel verhaal maar het gaat om 1 trojan op port 139 en 1 worm op port 445 genaamd nimda maar beiden weet ik niet terug te vinden .

  gr en bedankt
 • Heb je er wel antivirus en firewall opgezet, voor je online ging? En liefst ook nog offline windows updaten, met bijvoorbeeld autopatcher.
 • ja nod32 en xp firewal maar ik moet zeggen dat de trojan en de worm en zelfs een tftp.exe er na de format c nog in stonden ik had toen nog geen verbinding gemaakt met internet die tftp.exe heb ik verwijderd in de veilige modus maar die trojan en worm wist ik niet terug te vinden heb ook een backdoor voor die tftp gevonden die was wel gewoon weg na de format c

  die autopatcher kon ik niet ga gelijk effe google want daar zal het probleem wel begonnen zijn maar goed nu eerst maar virus en trojan vrij zie te krijgen.

  gr en bedankt voor je reactie
 • Als je boot met de xp cd, en de schijf geheel formatteert kan er haast niets meer op staan. Er zijn ooit wel virussen geweest, die in de partitietabel kropen, maar dat komt nu - dacht ik - niet meer voor. Had je er trouwens al andere software opgezet? Kan misschien zijn dat daar iets onfris' tussen zat.
 • nee echt ik had de windows er opgezet en dan vraagt ie op een gegeven moment om te formateren ik moet dan een F toetsen dan gaat ie formateren daarna gooit ie alles er weer op en daar daar stond alles weer
  ik had wel een prog iptools er opstaan die had ik van een usb stick daar had ik ook nod vandaan.

  maar ik zal morgen weer eens een nieuwe xp er opgooien zonder die iptools kijken wat er gebeurt

  en wat zijn dit partititabel ?

  gr en bedankt voor je hulp
 • De partitietabel bevat gegevens omtrent de indeling van de schijf in partities en (logische) schijven. Verbreek voor de zekerheid ook eens fysiek de verbinding, dus de kabel naar het modem eruit. Nod32 en windows zijn wel origineel?
 • ja nod is een trail versie .

  ik heb wel met de instal partitie voorbij zien komen
  1 tje met 8 mb ofzo maar kon hem niet verwijderen

  ik ga hem nu weer opnieuw instaleren maar dan zonder iptools maar denk dat het er weer in zit want die iptools heb ik van een vriend en die heb geen problemen maar goed eerst maar even zelf alles uitsluiten

  gr en bedankt
 • ik ben nu bezig met een nieuwe instal en partition kiezen .

  C; Partition1 (NTFS) 7154 mb ( 5443 mb free)
  unpartittoned space 8 mb

  die unpartittoned space van 8 mb krijg ik niet weg heb gekozen om windows op die ander partitie te zetten lol kan ook niet anders.
  paar klikken verder en ga nu formateren,is dit de juiste manier of is het beter om een op te starten met een floppy en vanuit daar te formateren?


  gr en bedankt
 • nou ja nu staat die tftp.exe weer in me map systeem32 begrijp er helemaal niks meer van zal het toch in me partitie zitten of toch op de windows xp cd ? of zijn er toch nog ander mogelijkheden ?

  gr en bedankt
 • Als ik met google zoek op "tftp.exe" kom ik de volgende (mogelijke) oplossing tegen:

  http://www.digiwacht.nl/pages/antivirus/blaster.html
 • oke thankx ga ik gelijk effe naar kijken

  gr
 • nou ik begrijp er niks meer van heb nu alles geupdate en daarna pas de stekker er in een firewal anti virus en anti spyware maar toch maakt mijn pc weer verbinding met een ip

  en als ik die ip scan met Axence NetTools 3.0 geeft ie aan :

  http://img78.imageshack.us/img78/314/serviceeb6.jpg

  en

  http://img145.imageshack.us/img145/3081/trojanpo9.jpg

  eigelijk dacht ik messchien hoort het wel ergens bij maar lijkt me toch onwaarschijnlijk

  ik heb ook nog wat logs van me firewall maar denk niet dat ik die online ga zetten maar als iemand denkt mij er me te kunnen helpen wil ik ze wel mailen of iets dergelijks wat me wel opvalt dat het ip nr vaak lijkt terug te komen met een ander eind cijfer (s)

  80.67.86….

  gr

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.