Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

virusscanner

Anoniem
Jim van Zweeden
6 antwoorden
 • Er stonden 2 virusscanners op mijn pc, wel te verstaan McAfee en Nod32. Ik heb toen een andere virusscanner gedownload (PC Antivirus) en hij deed het prima.

  Nadat ik een systeemherstel heb moeten uitvoeren kan ik Nod32 niet opnieuw verwijderen omdat de files beschadigd zijn, en om PC Antivirus te kunnen installeren moet Nod32 verwijderd zijn.

  Ik heb geprobeerd om een andere versie van Nod32 te downloaden en te installeren maar dan geeft die aan dat de oudere versie er eerst af moet zijn.

  Hoe los ik dit probleem op?
 • Je had dus drie verschillende antivirussen draaien? Is sowieso niet slim, die zitten elkaar in de weg. Draaien er nog achtergebleven processen van nod32? Directory al eens gewist (in safe mode waarschijnlijk)?
 • - Eerst ga je naar Windows Taakbeheer (CTRL+ALT+DEL), dan naar Processen en zoek je Nod32 op. Dat proces beëindig je door op Proces beëindigen te klikken.
  - Dan download je de software van Nod32 en je installeerd het en als het goed is kun je dan de oude versie eraf gooien.
  - Daarna uninstall je de software van Nod32 die je hebt gedownload.
  - Nu kun je de nieuwe anti-virus installeren
 • Ik gebruikte over het algemeen McAfee ipv Nod32 die niet liet scannen. Nod32 zat al op de pc toen ik hem kocht.
 • Ik heb de nieuwe software van Nod32 gedownload, maar het programma staat [u:d18e7826dd]niet[/u:d18e7826dd] meer in mijn lijst van geinstalleerde software, ook kan ik nergens in mijn map van Nod32 de uninstall.exe vinden.

  Probeer ik het via de setup dan krijg ik een melding dat ik er een diskette in moet doen. Probeer ik het via de nieuwe setup dan krijg ik melding dat ik eerst de oude versie moet verwijderen, wat overigens nog niet is gelukt.

  Hoe kan ik er voor zorgen dat ik de unistall.exe weer kan lokaliseren zodat ik Nod32 kan verwijderen.
 • De nieuw software van Nod32 is de 3 maanden proefversie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.