Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Datum & tijd reset

Anoniem
lion
6 antwoorden
 • Mijn dochter (woont elders) belde met het verhaal dat met enige regelmaat (blijkbaar niet iedere keer) de datum en tijd van d'r laptop wordt teruggezet naar 't vorig jaar (2006).
  Voordat ik verder ga met "hulp op afstand" (met H.This logs e.d.): Is er onder jullie die een of ander *ware kent dat dit veroorzaakt?
 • Is het alleen het jaar? Of klopt de tijd ook niet. Lege bios batterij is een belangrijke verdachte. Maar als het alleen het jaar is, is het denk ik iets anders.
 • Nee, niet alleen het jaar; het ding wordt ook teruggezet naar een bepaalde datum. Ik meen dat ze 't over 6 juni 2006 had…..
  Ik zal proberen wat meer info te krijgen, maar hoopte dat er bij iemand een lampje ging branden. Met Google kwam ik ook niet veel verder, dus ik ben zelf ook razend nieuwsgierig!
 • Dan lijkt me een defecte of lege bios batterij toch een mogelijke oorzaak. Ik meen dat die bij de meeste laptops onder hetzelfde dekseltje als het geheugen, te vinden is. Zo'n ding kost een paar euro, dus als het niet helpt, dan is er nog geen koe overboord. Heeft ze trouwens geen garantie meer?
 • Bios batterijtje? Na nog geen jaar?
  Het betreft een Acer en het lijkt me dat er inderdaad nog van garantie sprake is. Het ding is nog geen jaar oud….!
 • Misschien een gedachte? Mijn vriend heeft eveneens een laptop en soms wordt gereset naar jaar 2000. Achteraf blijkt dat door een storing (niet willen opstarten van Windows) hij de batterij er even heeft uitgehaald.
  Idee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.