Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

beveilegen draadloos netwerk

Anoniem
pjotr123
11 antwoorden
 • We hebben laatste tijd sinds onze nieuwe buuren last van traag internet. ik beschuldig niemand. Maar vind dit wel raar. Dus ik zou me draadloos internet willen beveiligen hoe kan ik dit doen?

  mvg Roy Drost
 • Buren of niet, je kunt beter je draadloze netwerk altijd beveiligen. Mensen die "toevallig" rondrijden kunnen er ook misbruik van maken. Het beveiligen moet op de router gebeuren. Kijk even in de handleiding.
 • Middenin (draadloze versleuteling): http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
 • [quote:ba2ac88230="KeesA"][url=http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.htmlMiddenin (draadloze versleuteling)[/quote:ba2ac88230]Je bedoelt vast deze..: http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html :wink:
 • Aanklikbaar linkje ging even mis. Dank je.
 • [b:ade52f1428]geldermalsen schreef:[/b:ade52f1428][quote:ade52f1428]We hebben laatste tijd sinds onze nieuwe buuren last van traag internet. ik beschuldig niemand. Maar vind dit wel raar.[/quote:ade52f1428]Encryptie inschakelen is altijd nuttig natuurlijk, maar het hoeft helemaal niet te betekenen dat zij "inbreken" of meesurfen op jouw netwerk.

  Als jullie ( jij en de buren) voor de draadloze verbinding toevallig hetzelfde kanaal gebruiken dat stoort dat elkaar en kan de snelheid daardoor zo ongeveer halveren.

  Zoek dus eens uit (met Netstumbler bijvoorbeeld) welk kanaal jouw wlan en dat van de buren gebruikt.

  Stel vervolgens in je acesspoint/router een kanaal in dat zover mogelijk weg ligt van door anderen gebruikte kanalen. Grote kans dat dan je snelheidsprobleem is opgelost.

  Gr,
  Jim
 • Tja, ik ga er zelf altijd vanuit, dat als mensen hun netwerk niet beveiligen, dat ze het blijkbaar goedvinden dat anderen er ook gebruik van maken.

  Toegang tot een beveiligd netwerk forceren is natuurlijk wel slecht, want dan is duidelijk dat de eigenaar het niet wil, en ben je dus aan het inbreken.

  Groet, Pjotr.
 • Waar jij vanuit gaat moet je zelf weten. Maar tegenwoordig wordt door de rechter het gebruik maken van andermans onbeveiligd netwerk als strafbaar beschouwd.
 • [quote:0ebfe3c157="KeesA"]Waar jij vanuit gaat moet je zelf weten. Maar tegenwoordig wordt door de rechter het gebruik maken van andermans onbeveiligd netwerk als strafbaar beschouwd.[/quote:0ebfe3c157]

  Is op zich wel leuk en aardig. Als jij weggaat van huis doe je toch ook de deur op slot?
  Gewoon encryptie en/of mac filter erop.
 • Dankjewel ik heb hem met wpa beveiligd bedankt voor de hulp. En kwam er achter dat de over buren mee surfde. Want de over buren kwamen naar mij toe of ik kon kijken want hun dochter kon niet meer op het internet via draadloos en hun hebben geen draadlose router.
 • Fijn dat het voor elkaar gekomen is maar:[quote:545cfe10fe]want hun dochter kon niet meer op het internet via draadloos en hun hebben geen draadlose router.[/quote:545cfe10fe]En ze wisten dus niet dat ze geen wlan in hun modem hadden?

  Da's wel lachen natuurlijk :) .

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.