Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Kan 0<->100% bezetting van de proc. t.g.v. een virus z

Anoniem
perloc
11 antwoorden
 • De laatste paar dagen sprong de cursor van de muis over het scherm als ik die bewoog in plaats van vloeiend te gaan (van de computer van mijn zoon).
  Ik zie geen HD activiteit, noch Internet activiteit. Toch leek het erop dat de processor ergens heel erg druk mee bezig was, en dat klopte, ik zie met Windows Task Manager dat de processor in activiteit van 0 tot 77 tot 100% bezet is binnen een seconde. Er is in het rijtje (running) Applications de "System Idle Process" bovenaan met 0 - 100% bezetting druk bezig! Getracht te deleten, ging niet.
  Met de AVG virusscanner (bijna dagelijk geupdate) getest, niets gevonden dan alleen een melding over de MBR (Master Boot record).
  Fdisk met /MBR gedraaid: melding "The Master Boot code has NOT been updated" Dus er zit een worm in, of er is iets anders mis.
  Iemand die hier iets verstandigs over kan zeggen?
  Dank bij voorbaat.
  MVG perloc
 • System idle process is wat er draait, als je computer verder niets doet. In rust staat ie op 99%. Waar windows normaliter heel druk mee kan zijn, is defragmenteren, of indexeren van documenten. Ik gok dat je xp gebruikt, en dan moet je fdisk dus helemaal niet gebruiken.
 • Ik draai Win2000Prof. Ik heb fdisk /mbr vanuit een Dos opstart diskette gedraaid. Dat reset de master boot record toch tot de standaard instelling? en verwijdert daar dan eventueel ongerechtigheid? zoals wormen en virussen? Het ging in ieder geval niet, maar mijn AVG maakt melding van een MBR probleem.
  Inmiddels zie ik het springen van de cursor niet meer. Ik heb behalve de virusscnanner, die behalve dat MBR probleem niets anders vond, ook Ad-aware, XoftSpy en Spybot gedraaid. Alle drie hebben spyware (en erger) verwijderd, maar Spybot blijft bij het verwijderen op een gegeven moment hangen. Ben hem nu voor de derde keer aan het draaien.
  Zal direct, als hij het lijstje klaar heeft, een voor een verwijderen en kijken waar hij blijft hangen.

  MVG perloc
 • Om de MBR te herstellen, moet je opstarten met de windows cd, recovery console, fixmbr. Je zou ook nog eens een andere antivirus kunnen proberen. Of hier een hijackthis log plaatsen.
 • Dank voor de fixmbr tip.
  Springen is over, dus ik denk dat met het draaien van een aantal spyware programma's de veroorzaker/boosdoener is verwijderd.

  Die activiteit van de processor was werkelijk! Ik zag dat in WTM - Performance, CPU Usage history. Daar was een sinusvormige golf tussen 0 en 100% te zien van CPU activiteit. Dat ziet er nu weer normaal uit.

  MVG, perloc
 • Het is weer terug!!! De cursor springt weer over het scherm als ik de muis beweeg en de processor is heel druk met "iets" bezig.
  Toevallig vanmorgen ALLES geupdate en gedraaid: Ad-Aware, Spybot, Xoftspy en AVG. Er is nauwelijks iets gevonden. Ook een redelijk recente versie van F-prot gedraaid: niets gevonden.
  Opeens is er weinig meer te beginnen met de computer: de processor is zo druk bezig dat er nauwelijks andere taken worden uitgevoerd. Dit heb ik met veel geduld kunnen "vangen" en als .jpg opslaan:

  Heb sterk de indruk dat een of ander virus/trojan me dit bezorgt.
  Iemand een idee?

  MVG perloc
  P.s. ik krijg het niet voor elkaar een image hier neer te zetten. Hoe moet dat?
 • [quote:35a111746f="perloc"]…..
  MVG perloc
  P.s. ik krijg het niet voor elkaar een image hier neer te zetten. Hoe moet dat?[/quote:35a111746f]het plaatje uploaden naar een vrij toegankelijke plek en de link naar de vrij toegankelijke plek in je antwoord neer zetten
 • Dat is iets te kort door de bocht. Ik meende dat namelijk te hebben gedaan, maar het plaatje verscheen niet. Hoe zet ik een "link" waaraan een plaatje gekoppeld in dit bericht?

  MVG perloc
 • de link in je bericht is naar jouw hd (E:\)

  je moet een webtsek hebben waar je naar upload

  en dan linken naar het plaatje op de webstek
 • Dat is nog steeds te cryptisch.
  Wat is een webtsek of een webstek (een van de twee?) en hoe kom ik daaraan en waar moet ik naar uploaden? Naar het forum?
  M.a.w., wat was er mis met mijn poging?

  Ik dacht na 25 jaar computergebruik daar aardig wat van af te weten, maar dit….

  Afgezien daarvan, dit is bezijden mijn probleem.
  Iemand die daar iets verstandigs over kan zeggen?
  MVG perloc
 • homepage is dan jouw taal voor een webstek

  of een site kan ook nog

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.