Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vraagje: Norton Antivirus & Adaware

Anoniem
lion
9 antwoorden
 • Hallo,

  ik ben nieuw en ik had een vraagje.
  Ik gebruikte eerst altijd Norton Antivirus en Adaware samen op één computer. Maar aangezien hij gecrashed is die computer heb ik nu een nieuwe.

  Nou weet ik dat twee Virus Scanners niet werken op je pc, hij wordt heel erg traag of het gaat gewoon fout…
  Ik heb op mijn comp nu Norton Antivirus 2007 (legaal) staan.

  Nou was het eerst altijd zo dat Adaware veel meer spyware vond op verschillende computers dan Antivirus, is het verstandig om nu weer Adaware erbij te gaan nemen?

  Ik kan Adaware hier downloaden: http://www.download.com/3120-20_4-0.html?tg=dl-20&qt=adaware&tag=srch

  Welke kan ik het beste nemen?:
  Ad-Aware SE Personal Edition 1.06
  Ad-Aware SE Personal Definition File SE1R166 (04/16/2007)

  Ik gebruik Windows Vista…
  Of is er een beter alternatief wat ik erbij kan nemen naast Norton Antivirus 2007?

  de groetjes
 • Adaware is géén antivirus, en NAV is géén antispyware. De meeste antivirussen doen wel wat tegen spyware. Maar specifieke antispyware vindt altijd veel meer. Ik zou de gratis adaware gebruiken. NAV kun je er net zo goed af flikkeren, het freeware AVG doet het vaak al beter.
 • [quote:5e0c0a1453="Gerben"]Adaware is géén antivirus, en NAV is géén antispyware. De meeste antivirussen doen wel wat tegen spyware. Maar specifieke antispyware vindt altijd veel meer. Ik zou de gratis adaware gebruiken. NAV kun je er net zo goed af flikkeren, het freeware AVG doet het vaak al beter.[/quote:5e0c0a1453]

  Bedankt voor je snelle reactie!

  Norton Antivirus:

  Basisbeveiliging voor pc:

  beschermingsupdates
  [b:5e0c0a1453]spywarebescherming[/b:5e0c0a1453]
  automatisch bijwerken van windows
  volledige systeemscan
  virusbescherming
  inkomende firewall
  [b:5e0c0a1453]spywaredefinities[/b:5e0c0a1453]
  internet explorer-instellingen

  Dus NAV doet wel aan spyware of bekijk ik het verkeerd?
  Is het dus wel zo dat twee verschillende antispyware programma's wel samen werken en twee verschillende antivirus scans niet samen werken…

  Welke twee van de Adaware zou je dan gebruiken?

  En waar staat AVG voor dan?
  Ik dacht eigenlijk atlijd dat Norton Antivirus het beste was, aangezien ik het een goed programma vind en er genoeg voor betaald heb hou ik het op me comp… ik zie geen reden voor verweidering. Ik had ooit eerder een gratis virusbeveiliger gedownload maar daar zat een Trojan op…
  Gelukkig gaf toen die Norton Antivirus scan het wel aan maar ik kon er niets aan doen aangezien het toen net was afgelopen de licensie…
 • NAV is zeker niet de beste antivirus, maar een vrij middelmatige. Hij zal vast wel een paar spyware dingen verwijderen hoor. Ze kunnen er wel antispyware bij zetten, maar dat is het gewoon niet.

  AVG kun je hier vinden, zowel antivirus als antispyware, beide gratis of als (uitgebreidere) shareware. http://www.grisoft.com/

  Ik heb al diverse malen gezien, dat AVG dingen zag, die NAV niet zag. Norton presteert het ook regelmatig om dingen wel te detecteren, maar vervolgens niet te kunnen verwijderen. Symantec corporate AV schijnt wel goed te zijn maar in Norton heb ik geen enkel vertrouwen meer.
 • TS noemt 2 verschillende zaken bij "Welke kan ik het beste nemen?":
  Het programma: Ad-Aware SE Personal Edition 1.06
  en de bijbehorende laatste definitie file: Ad-Aware SE Personal Definition File SE1R166 (04/16/2007)
  Ofwel: Je hebt beide nodig, maar als je de eerste download (het programma), dan komt de rest ook dik voor mekaar…. :wink:

  Enne…., Gerben, ik heb AVG ook wel eens dingen zien waarnemen die er absoluut niet waren, ofwel spookmeldingen…..
 • Joh, er is niet een perfect. Nod32 staat op zich goed bekend. Maar ik ben al diverse trojans tegengekomen, die ie toch niet zag. Die je dan in de smiezen krijgt, doordat de firewall begint te gillen. Ik zeg eigenlijk alleen maar, dat NAV een matige antivirus is, erg systeembelastend. En dat AVG ook vrij aardig presteert, en het systeem veel minder belast.
 • Bedankt beide!
 • [quote:dcc290f1bc="gerben"]……. Symantec corporate AV schijnt wel goed te zijn maar in Norton heb ik geen enkel vertrouwen meer.[/quote:dcc290f1bc]Klein vraagje:
  Norton [i:dcc290f1bc]is[/i:dcc290f1bc] van Symantec, brengt Symantec corporate dan onder eigen naam ook een AV-programma op de markt, los van de naam Norton dus?

  Overigens is die (terechte) kritiek op Norton er al een paar jaar. Ongetwijfeld zullen de ontwikkelaars bij Symantic/Norton niet hebben zitten slapen, en kennis hebben genomen van die kritiek. Zou het ook kunnen dat de meest recente jaarlijkse updates inmiddels sterk zijn verbeterd, of is het nog steeds huilen met de pet op?
 • Het lijkt eerder erger te worden. NAV is tegenwoordig zo zwaar, dat mensen het vaak uit zetten. Symantec is een geldharker, die lak heeft aan zijn klanten.

  Ik ken symantec corporate zelf niet, maar het kan best een apart product zijn. Symantec is een conglomeraat van allerlei producten en bedrijven. Norton is ooit ook gewoon opgekocht door symantec. Tijdje geleden hebben ze zowel powerquest ghost als driveimage opgekocht. Wat deden ze? Ghost wordt niet meer ontwikkeld, drivimage wordt hernoemd naar Norton (!) ghost, en ze gaan vrolijk verder. Zoiets kunnen alleen marketing bozo's bedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.