Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

svchost.exe laat Laptop uitvallen

Anoniem
Jack OGB
5 antwoorden
  • Mijn laptop draait op een Pentium4 en op windows XP2 sp2, wordt snel warm, en valt dan uit. Ik heb ontdekt in 'Windows Taakbeheer' dat wanneer hij opwarmt (zeer luidruchtige fan) de file svchost.exe de boosdoener is en 98% van de processor gebruikt en iets van 18000 kB geheugengebruik en blijft doorgaan tot de PC uitvalt. In deze lijst staat vier maal deze zelfde file vermeld , 2x onder 'system' , 1x onder 'lokale service' en 1x onder 'netwerk service'. De svchost die de 98% gebruikt staat onder 'systeem'. En als ik die selecteer en klik op 'proces beëindigen' is het probleem opgelost en valt de PC niet uit. Ook kwamen er daardoor geen andere problemen bovendrijven. Wanneer ik de PC de volgende keer weer opstart staan er weer 4 svchost.exe files in het taakbeheer. Ook heb ik gedacht dat dit veroorzaakt werd door het updaten van Windows en/of McAfee Antivirus. Mijn vraag is hoe kan ik die kwalijke svchost.exe uit de lijst van het taakbeheer definitief verwijderen, of is er iets beters te doen??
  • Zonder svchost.exe draait windows gewoon niet. Deze verzorgt de systeemservices, en is dus onmisbaar. Wel kan het zijn dat er malware als service draait. Of dat het een andere svchost.exe is. Dus op een andere plaats, of een andere naam (svhost.exe, scvhost.exe, etc.). Plaats maar even een hijackthis log, dan kijkt er wel even iemand naar.

    (verplaatst naar b&p)

    Edit: ik lees net dit. http://www.theregister.co.uk/2007/05/11/ms_update_glitch/
  • Ik denk ook dat de goede oplossing uit het toegevoegde URL gevonden moet worden. Fijn dat je dat hebt gevonden. Ik heb het verhaaltje gelezen en zal proberen of daar ook de oplossing voor mij uitkomt. Ik zal het rapporteren. Denk je dat ik die hijackthis.log nog moet maken? Gerben alvast bedankt.
  • Als dat de problemen niet oplost, kun je alsnog een log plaatsen.
  • Ik heb een hijackthis logje verzonden en na een weekend assistentie kreeg ik bericht dat het geen malware is die mijn probleem veroorzaakt. Dus moet ik maar hopen dat iemand anders kan helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.