Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Draadloos inet via Access point beveiligen

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Voor een laptop hebben wij enige tijd een Access point gekocht. Deze hebben wij op de router aangesloten en alles loopt perfect, alleen is het niet beveiligd. Dit moet dus gebeuren en vandaag wilde ik daarmee beginnen. Het leek een eitje te zijn, maar nu blijkt dat er in de manuels nergens wordt gesproken over hoe je de Access point kan beveiligen als hij op de router is aangesloten. Het is een Eminent 4030 (niet de manual van de site gebruiken, die is van een nieuwere versie). Er wordt enkel gesproken over het gebruik van het Access point waneer deze is aangesloten op een netwerkkaart (dan moet ik bij "Netwerkverbindingen" eigenschappen doen en de in de manual genoemde ip-adres invoeren, dit kan dus niet omdat deze netwerkkaart is aangesloten op de router). Ik moet dan, net als bij de router, een bepaald ip adres invoeren in de browser en dan moet ik er komen. Dit ip-adres werkt dus niet en ik weet niet hoe ik het verder moet aanpakken (ik heb het tot nu toe echter alleen nog geprobeerd vanaf een pc die dit draadloze netwerk niet gebruikt, nog niet van de laptop, maar dat zou toch niet veel uit mogen maken?).

  Ik hoop dat het zo duidelijk is en dat iemand mij kan helpen. Bvd 8)
 • Het instellen van de beveiliging op een EM4030 revisie 1 gaat als volgt:

  Sluit als eerste de EM4030 met een netwerkkabel op de netwerkkaart van de computer aan. Koppel daarvoor dus de computer even tijdelijk los van de router.

  Geef de computer vervolgens een vast IP adres:

  1.Ga naar Start>Configuratiescherm>Netwerkverbindingen.
  2.Klik met de rechter muisknop op ‘LAN-verbinding’.
  3.Kies ‘Eigenschappen’.
  4.Selecteer ‘Internet protocol (TCP/IP)’.
  5.Klik op ‘Eigenschappen’.
  6.Kies ‘Het volgende IP-adres gebruiken’.
  7.Type achter IP-adres ‘192.168.1.2’
  8.Het juiste subnetmasker wordt automatisch ingevuld.
  9.Typ achter Standaard Gateway '192.168.1.100'.
  10.Kies ‘Automatisch een DNS serveradres laten toewijzen’.
  11.Klik op ‘Ok’ en sluit alle schermen.

  Er kan nu ingelogd worden op de de EM4030:

  1.Open een internetbrowser (Internet Explorer, Mozilla etc.).
  2.Type in de adresbalk: ‘http://192.168.1.100’.
  3.Druk op de enter toets.
  4.Het ontvangstscherm wordt getoond.

  Klik in het linkermenu op Wireless Security. Kies daarna in het rechterscherm voor WiFi Protected Access WPA. Selecteer vervolgens 'Use WPA with pre-shared key'. Vul bij Password Phrase een zelfbedachte sleutel in van 8 tot 63 karakters (cijfers en/of letters). Onthoud deze sleutel goed of schrijf deze op. Klik daarna op Apply. Sluit alle eventueel openstaande schermen.

  De EM4030 is nu beveiligd. Koppel de EM4030 af van de computer en sluit het accesspoint weer aan op de router (de computer kan ook weer op de router aangesloten worden).

  Als de draadloze computer nu verbinding wil maken met het accesspoint vraagt hij om een sleutel. Vul hier de zojuist ingestelde WPA sleutel in en maak verbinding.

  Vriendelijke groeten

  Eminent Helpdesk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.