Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

DNS error

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Pingen gaat zowel naar ip adres als hostname goed en bij de proxy server staat niet ingevuld. Zoals ik al zei op een andere router werkt allles perfect. Heb al twee verschillende pcmcia kaartjes geprobeerd, firefox geinstalleerd maar alles zonder succes. een andere laptop werkt ook prima op deze router. Ben zo langzamerhand echt ten einde raad. Denk er aan om XP maar opnieuw te gaan installeren op de Dell.

  Hieronder zal ik weergeven wat wel en niet werkt.

  Laptop Router PCMCIA status
  Dell Sitecom 153 Sweex DNS error
  Dell Livebox Sweex alles ok
  Dell Sitecom 153 Asus DNS error
  Dell Livebox Asus alles ok
  Fujitsu Sitecom ingebouw wlan alles ok
  3 x desktop sitecom bekabeld alles ok

  gr Cees
 • Hallo,

  Ik probeer een dell laptop met een PCMCIA card aan te sluiten op een Sitecom WL-153 router maar krijg alleen maar dns errors, een andere latop werkt prima op dezelfde router en de dell werkt ook prima op een andere router. Heb de met de helpdesk van sitecom alles al doorgelopen en alle instellingen van de router zouden goed staan. Kan iemand mij helpen

  Gr. Cees
 • Staan de instellingen op de laptop ook allemaal goed? Gebruik je wel de juiste DNS-server op de laptop?
 • de instellingen zouden goed moeten staan want op een andere router werkt alles prima
  De dns server wordt automatisch toegewezen. Maar ook zelf een dns server opgeven helpt niet
 • En kun je wel op Internet? Dit is te testen door te pingen naar een extern IP-adres. Open een opdrachtprompt en typ 'ping 194.109.6.92'
 • ja Pingen is ook geen probleem. Dat gaat allemaal prima, alleen IE en Firefox geven de foutmelding. Je zou dus denken dat het aan de instellingen van IE ligt maar op een andere router werkt alles perfect.
 • en ping je dan naar een IP-adres of naar een hostnaam (bijvoorbeeld www.xs4all.nl)? Als pingen naar een IP-adres wel goed gaat, maar naar een hostnaam niet heb je wel degelijk een dns-probleem, anders zou je eens naar je proxy-instellingen in de Internet opties kunnen kijken, misschien is daar iets ingevuld?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.