Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Webmail / Internetcafé

Anoniem
lion
6 antwoorden
 • Als je een artikel in de laatste "Tips&Trucs" (nr. 6) moet geloven, dan behoort "even webmail kijken in een Internetcafé" ook al tot "linke bezigheden"…..
  Die computers zouden besmet zijn met spyware, virussen en keyloggers. Lijkt me persoonlijk wel erg kort door de bocht, maar dat terzijde.
  Meestal kijk ik ca. 1x per week in een "net" Internetcafé even naar mail en de (locale) weersverwachtingen. Internetbankieren doe ik zeker niet! Na de sessie in 't Internetcafé wis ik altijd even "AutoAanvullen".
  Om daar nou zelf een laptop mee te gaan slepen en (nu nog steeds) peperduur te gaan Internetten naast de caravan gaat mij (nu nog) te ver…..

  Tja, je moet toch wat…..? Of is het beter dit dan ook maar weer achterwege te laten? :(

  Ben benieuwd naar jullie meningen en eventuele Internetcafé activiteiten.
 • Ik ben van mijn leven nog niet in een internetcafé geweest. Maar ik kan me voorstellen, dat men het met beveiliging niet zo nauw neemt. En dan men echt niet om de haverklap die dingen opnieuw installeert.
 • Je zou toch eigenlijk verwachten dat men in een goed, gerenommeerd, bonafide en net Internetcafé juist veel zal doen om allerhande ellende te voorkomen en dat netwerk goed dichtgespijkerd zou hebben….
  Men wil toch tevreden klanten? Vaste klanten? Klanten die terugkomen?
  Let wel: ik heb het niet over een of andere louche Internetkroeg in een achterafsteeg in Tunesië of zo.
 • Mijn ervaringen met internetcafe's tijdens vakanties zijn ook louter positief. Het zal in theorie echter voor een kwaadwillende medewerker geen enkele moeite zijn om een keylogger te installeren. Telebankieren zou ik er idd ook nooit doen, ondanks het feit dat men aan enkel je logingegevens niet genoeg heeft.

  Misschien is het een optie om tijdens je vakantie je mail naar een tijdelijk gratis mailservice (hotmail, etc.) te forwarden en dan dit adres te gebruiken? Kan hoogstens dat tijdelijke adres misbruikt worden.
 • Is ook een oplossing…….
  Maar een keylogger? In een representatief, gerenommeerd, etc., etc. Internetcafé??? Tja, je kunt overal spoken zien als je dat wil.
 • Tja, wat is een gerenommeerd internetcafe als je op een onbekende vakantiebestemming bent? Kijk eens naar de keren dat een individuele medewerker van een gerenommeerde bank zich aan fraude schuldig maakt. En zo zijn er nog wel voorbeelden te vinden.

  Mijn vorige post (en vermoedelijk ook het topic in tips&trucs) moet je niet opvatten alsof er in veel internetcafes misstanden plaatsvinden. Ik denk dat in 99,9% van de gevallen het gewoon keurige bedrijven zijn. Alleen kan je aan de buitenkant niet zien of het internetcafe of zelfs slechts een individuele medewerker minder vriendelijke plannen heeft. Het feit is dat zij 100% controle hebben over hun systemen en er dus veel mogelijk is.

  In ieder geval uitkijken met internetbankieren, creditcardgegevens, etc. Gewoon om helemaal zeker te zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.