Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

IE 7 gaat naar ongewilde sites, vreemde systeemmeldingen...

Anoniem
juisterr
4 antwoorden
 • Hallo,

  Op mijn Windows XP computer heb ik sinds kort een probleem bij het surfen met IE7. Bij het doorgaan naar een volgende pagina wordt ik eerst naar een ongevraagde website geleid, vaak commercieel, en pas daarna naar de pagina waar ik naar toe wilde. Ook komt er om de haverklap een melding of ik het programma ErrorSafe of DriveCleaner 2006 wil installeren. Tot overmaat van ramp krijg ik vreemde systeemmeldingen in de taakbalk als te weinig virtueel geheugen en ook bleek de Windows firewall een keer te zijn uitgeschakeld. Kortom er zit waarschijnlijk een virus, maar waar??
  Mijn McAfee virusscanner, Ad-Aware en Defender kunnen niets vinden. Ik heb totaal gee ervaring met dit soort zaken. Wie kan me helpen?
  bvd
 • Plaats maar even een hijackthis log. Klinkt wel als een of andere infectie.
 • Ter info (geen oplossing)
 • Het probleem is gelukkig opgelost…
  @Boei: Ja, dat was de oorzaak geweest van alle ellende.
  Het bleek dat het Vundo.dll virus zich op de pc had genesteld en daar allerlei rommel ging genereren van pop-ups tot fictieve systeemmeldingen en het advies om ErrorSafe of DriveCleaner te installeren…Na verschillende mislukte pogingen om deze Trojan te verwijderen, heb ik uiteindelijk maar een recente -virusvrije- image teruggezet. Natuurlijk kostte het wel tijd weer tijd om alle M$ updates binnen teh halen, maar de machine is nu in elk geval weer opgefrist en ontdaan van de rommel.
  Het is toch treurig wat voor troep er rondzwerft op internet, maar ja…
  In elk geval bedankt voor de reacties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.