Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

kraken wpa en ongewenst meeliften

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,
  Ik ben nieuw hier en heb wat rondgezocht maar geen antwoord gevonden op mijn vraag. Ik hoop dat ik bij de juiste rubriek ben.
  Ik heb een ADSL abonnement bij Het Net. Ik download niet veel en had een oud abonnement met een datalimiet van 250MB meestal ging ik daar wat overheen tot 400MB per maand en dat kostte een paar dubbeltjes.
  Tot afgelopen week mijn"oververbruik" opeens 3000MB was a €28.
  Ik heb een Speedtouch 580 in combi met een speedtouch 120g.
  Ik heb met Hetnet gebeld en ik bleek opeens sinds 2 weken een 400 a 500MB per nacht te gebruiken rond een uur of 04.00. En nee ik heb geen kinderen die fims of muziek downloaden.
  Hetnet adviseerde me om WPA in te stellen. Nou dat stond al vanaf het begin goed ingesteld. Dus de sleutel maar vernieuwd. De volgende dag alweer 160MB verbruik. Toen een nacht mijn router uitgezet en geen verbruik. Ondertussen is mijn abonnement aangepast naar limietvrij. Ik kan dus ook mijn dataverbruik niet meer zien op Hetnet.nl.

  Ik woon nogal achteraf en om mij heen zitten veel sterkere signalen en zelfs vrije signalen van een router van een camping ook hier in de buurt.
  Ik begrijp dus niet dat iemand moeite zou doen om mijn router te kraken.
  Ik ben een beetje bang voor het misbruik van mijn IP adres voor illigale activiteiten. Is datmogelijk?

  Zijn er andere mogelijkheden (bijvoorbeeld een foutje bij Hetnet bijvoorbeeld) dat het extra datverbruik zou kunnen verklaren?

  Het is een beetje een lang verhaal geworden, maar wel benieuwd naar andere ervaringen.
 • Staat je eigen pc(s) uit 's nachts?
  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je eigen pc is gebotnet, en dat dataverkeer genereert…
  Als je je modem/router niet gebruikt, is het het veiligst m uit te zetten.
 • Ja, mijn PC staat uit 's nachts. Alleen heb ik hem afgelopen nacht aan laten staan en op het log van mijn router gekeken of er iemand op in logde (wat niet gebeurde).
  Ik ga mijn splitter en router maar verplaatsen en dan maar niet meer draadloos werken.
  Ik vroeg me alleen af of dit vaker gebeurd of dat er bij Hetnet ook iets fout kan gaan.
 • Dan moet je draadloos wel uitschakelen meestal iets met broadcast ofzo. Want anders heb je er nog niks aan. Ook zou ik eens scannen op je eigen computer. De computer beneden stuurde in korte tijd heel veel spam volgens KPN. We hebben gescand enzo maar vonden niks. De computer herinstaleerd een geen melding meer gehad dat het gebeurd. Dus het kan ook gewoon je eigen computer zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.