Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vraagje betreffende Virus BAT/Energy.A

Anoniem
SpitfireMkXVI
4 antwoorden
 • Hoi,
  NOD32 geeft aan dat in een bepaald RAR-bestand het virus BAT/Energy.A aanwezig is. Ik heb dit bestand uiteraard in carantaine laten plaatsen en dit levert me in de betreffende folder 2 bestanden op met de extenties .NQF en .NQI.
  Nu maakt dit RAR-bestand deel uit van 1 groter geheel, waarvan ik alle andere delen reeds in mijn bezit heb.
  Weet iemand toevallig of er een mogelijkheid bestaat om het getroffen bestand te ontdoen van deze boosdoener, zodat ik het gehele bestand kan gebruiken?

  Groetjes,

  SpitfireMkXVI
 • Zelfs al zou je 'm kunnen schoonmaken dan zou ik 'm nog niet durven te gebruiken. Mogelijk zijn er meer bestanden (bewust) besmet.
  Is dit een bestand wat je gedownload hebt van een "minder legale" website? ;) Dan zou ik het ergens anders maar eens gaan proberen te downloaden. Met dit soort software loop je in ieder geval een reele kans een virus of een trojan binnen te halen.
 • Error404,
  Bedankt voor de reactie.
  Of de besmetting al dan niet bewust is ingebracht kan ik moeilijk inschatten. Wat ik wel weet is dat het i.i.g. iets is wat heel moeilijk te vinden is (avi-bestandje, geen software!). Ik houd me doorgaans ver van, zoals jij ze noemt, "minder legale" dingen vandaan hoor :) . De bestanden komen dan ook niet van een P2P of een of andere obscure website vandaan, maar wel van een privewebsite.
  Het is dan weer wel raar dat er slechts 1 van de 5 rar-bestanden besmet is. Als ik de werking van dit virus goed begrepen heb, dan zou het toch alle RAR-bestanden moeten aantasten indien het om een "wilde"besmetting zou gaan, toch?
  Ik heb i.i.g. al de betreffende bestanden al van de schijf gewist, inclusief de carantainebestanden.

  Grtz
 • Ervan uitgaande dat het een bonafide website is, kan het ook geen kwaad om de eigenaar/beheerder van de site eens te benaderen. Waarschijnlijk weet hij/zij niet eens dat het bestand besmet is en kan hij het oplossen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.