Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

anti-virus

Anoniem
chimpie
8 antwoorden
 • goeiedag!

  mijn 40-day proefperiode van norton is vandaag afgelopen. nou had ik van de week gewoon keihard het msn virus te pakken, en vind ik het veel te duur om norton aan te gaan schaffen. wie heeft voor mij een goed pakket om mijn laptop te beveiligen tegen rotzooi? het is ook niet dat ik er helemaal niet voor wil betalen of zo, maar dan moet het wel goed zijn..

  mvg dennis.
 • AVG freeware.

  Ik gebruik het nu 5 jaar en heb nog nooit één virusbesmetting te pakken gehad.
 • Volledig met Kees eens : heb wel AVG Pro, maar ook sinds lang geen enkel probleem met deze virusscanner. En AVG Free heeft ook nog eens de minste systeembronnen nodig van alle scanners die beschikbaar zijn. Dus niet aarzelen … voor er weer een "beestje" aan de deur komt kloppen. En veel plezier met het verwijderen van je Norton (want dat kan soms een taai kereltje zijn).
 • Haal bij symantec even het verwijderingstooltje voor norton, want er zo maar van af deleten geeft problemen.
 • heb uiteraard naar jullie geluisterd, heb via symantec een removal tooltje gerund en met succes alles verwijderd, en ik heb avg 7.5 / avg anti spyware & avg anti-rootkit gedownload. maar er moet meer zijn …? moet ik nog meer programma's in mijn "pakket" hebben? mvg dennis.
 • Zit nog even te denken aan Spywareblaster (om spyware bij de deur op te vangen), iets om SPAM tegen te houden - type Spamfighter, Mailwasher, e.a.- (tenzij dat via je mailprogramma of je provider al degelijk gebeurt) en een firewall - type Zone Alarm, Comodo, e.a. En dan zal je wel goed zitten qua bescherming. Al deze programma's zijn free verkrijgbaar.
 • heb je misschien een linkje naar een goede, gratis firewall die op vista draait? comodo doet dit niet, en zone alarm kom ik niet uit.. kan niet de juiste free version vinden..
  mvg dennis.

  ps, ik neem aan dat ik dan windows firewall moet uitschakelen?
 • Je zal het nog even bij de Windows Firewall moeten houden, want zowel Comodo, Zone Alarm als Kerio hebben - voor zover ik kon ontdekken - nog geen freeversie voor Vista.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.