Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

server attack

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik denk, dat dit wel het ergste is wat een server kan gebeuren. Stel je eens voor, dat duizend computers tegelijkertijd 1 GB gaan uploaden naar deze server. Het is ook nagenoeg onmogelijk om te achterhalen, wie dit doet. Voor de server een ramp en voor clienten al niet beter.
  Vaak schrijft de helpdesk "We hebben het probleem onder controle". Daar zijn ze nog niet klaar mee.
 • Beste mensen,

  De afgelopen dagen probeerde ik een mediafile ( 38 MB ) te oploaden naar mijn server. Het wilde maar niet lukken. Steeds werd het uploaden afgebroken een verschijnsel, dat niet eerder gebeurde. Toen ik na de tiende keer een onbekende bestand zonder naam en met de exentie .pureftpd-upload.4698c47d.15.6ffe.d3a6574b zag verschijnen snapte ik er helemaal niets meer van. Dit bestand liet zich ook niet verwijderen. Ik schrijf de helpdesk van de server aan.
  Hun antwoord: we hebben te maken met een DDOS server attack.

  Ik bel een vriend die zegt: "Mogelijk wordt ook jouw pc gebruikt voor het sturen van grote hoeveelheden data naar deze server" Doel de server plat gooien ! Wat is dit nu werkelijk ……………….?????
 • Nog wat vergeten: Dat tweede bestand, dat je na het uploaden ziet is niet ongewoon. Dat is weg als je de directory opnieuw opent.
  Maar het bestand moet wel exakt gelijk zijn als op je pc. Als dat niet het geval is, dan is het bestand beschadigd.
  Heb je een server in de VS, dan kan het uploaden wel eens wat problemen geven. Het duurt vaak langer en als het druk is, dan wil het uploaden wel eens onderbroken worden. Iets om rekening mee te houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.