Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Computer valt uit

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • Wat zegt dat blauwe scherm? Bovenste en onderste regel zijn interessant. Bij een licht tikkend geluid verdenk ik de harddisk. Die is dan waarschijnlijk overleden. Als je het merk weet, kun je hier een diagnosetool downloaden, en eens kijken wat dat oplevert.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • [quote:f5c68306e3="gerben"]Wat zegt dat blauwe scherm? Bovenste en onderste regel zijn interessant. Bij een licht tikkend geluid verdenk ik de harddisk. Die is dan waarschijnlijk overleden. Als je het merk weet, kun je hier een diagnosetool downloaden, en eens kijken wat dat oplevert.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287[/quote:f5c68306e3]I

  Ik zou het merk zo niet weten, dat zou ik dan even moeten uitzoeken.

  Onze pc is al eerder kapot geweest. Dus bij het opstarten defragmanteerd de pc nu alles. heet Mark Ruschovic ofziets.. dat heeftie altijd al gedaan. maar nu krijg je dan 10 seconde in die 10 seconde moet je op een toest drukken dan wordt t afgebroken of je moet t verder laten gaan.. als dat klaar is (half uur verder ofzo) dan gaatie dus door na de accounts. blijft die daar heel even opstaan en dan valt die uit. wat mischien ook wel handig is om te weten is dat mn firewall uitstaat?
 • IK heb dus een probleem met mn pc.
  Steeds bij het opstarten valt de pc uit.
  Zit nu ook op de veilige modus. Anders kan ik helemaal niet meer op de pc komen.
  Iemand enige idee wat er aan te doen valt?

  Bedankt alvast.
 • Wat bedoel je precies met uitvallen? Maakt het nog uit als je een ander account gebruikt? Maak eventueel even een nieuwe aan in veilige modus.
 • [quote:e8f9a89d4b="gerben"]Wat bedoel je precies met uitvallen? Maakt het nog uit als je een ander account gebruikt? Maak eventueel even een nieuwe aan in veilige modus.[/quote:e8f9a89d4b]

  Als ik de pc opstart dan krijg je een blauw scherm en dan gaatie heel lang 'tikken' zon geluidje uit de systeemskast. dan komt die bij de accounten blijft die daar heel even opstaan en valtie weer uit. heb m vandaag 12 uur aangedaan in de middag en heb m steeds laten uitvallen tot vanavond 9 uur. en zit nu weer op de veilige modus.
 • Oververhit misschien?
 • Mark Russinovich heeft verschillende tools in de aanbieding. Ik heb zo'n idee dat het om pagedefrag gaat. Is sowieso niet nodig dat dat altijd draait, en dan nog zou het hoogstens enkele minuten moeten duren.

  http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/utilitiesindex.mspx

  Hoe stabiel is de computer in safe mode? Als je in apparatenbeheer kunt komen, kijk dan even naar het typenummer van de harddisk. Daarmee is meestal wel te bepalen welk merk het is.
 • [quote:aaf47123bf="gerben"]Mark Russinovich heeft verschillende tools in de aanbieding. Ik heb zo'n idee dat het om pagedefrag gaat. Is sowieso niet nodig dat dat altijd draait, en dan nog zou het hoogstens enkele minuten moeten duren.

  http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/utilitiesindex.mspx

  Hoe stabiel is de computer in safe mode? Als je in apparatenbeheer kunt komen, kijk dan even naar het typenummer van de harddisk. Daarmee is meestal wel te bepalen welk merk het is.[/quote:aaf47123bf]

  Ik heb de pc nu weer goed. wat ik heb gedaan is de pc een maand terug gezet, dus ik kan er NU geluk weer normaal op. maar daar is het probleem natuurlijk nog niet mee opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.