Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Beveiliging computer

Anoniem
Ton52
9 antwoorden
 • Hallo

  Al enige tijd worden wij afgesloten door de provider omdat wij volgens hun virus op de computer zouden hebben.

  Welke programma´s moeten wij gebruiken om onze computer te beveiligen tegen allerlei aanvallen van buitenaf. (virus scanner, en firewall hebben ze al)?
 • Een antispywareprogramma (Spywareblaster, Spywareguard, AVG Anti-Spyware) en checkup voor spyware (AdAware, Spybot) mag er nog bij. Maar downloaden zal natuurlijk niet lukken, als je provider geen verbinding toelaat. Mocht je op één of andere manier met de PC toch een verbinding met Internet kunnen maken (via andere provider) zou je ook eens een aantal online-virusscanners (Panda, Kaspersky, Trendmicro) kunnen runnen om te achterhalen of die ook een virus op de computer kunnen detecteren.
 • Ter aanvulling: windows updates regelmatig bijwerken ivm de nieuw ontdekte veiligheidslekken waar virussen vaak van profiteren. Dit geldt overigens ook voor je virusscanner, als je de updates van de virusdefinities niet download heb je niks aan zo'n scanner.

  Ik zou idd eerst ff met een virusscanner proberen en misschien is het posten van een hijackthis-log (zie faq van dit forum) ook een goed idee. Al die veiligheidsmaatregelen hebben nl. geen enkel nut zo lang je pc niet schoon is van dat virus.
 • Wat ik eigenlijk zoek is een internet security die alles in huis heeft om veilig te kunnen internetten. Wat ik niet wil is dat ik 10 verschillende programma's moet hebben om veilig te zijn.
 • Een internet security suite zal ook uit meerdere programma's bestaan, die naast elkaar draaien. Het enige verschil is, dat het allemaal van hetzelfde merk is.
 • Dat is ook mijn bedoeling om zo 1 programma voor alle beveiliging te hebben, hebben jullie ervaring met zulke programma's 2 pc's draaien op windows XP en 1 op Vista.
 • Zijn er mensen die mij kunnen helpen met het samenstellen van het ideale beveilingingspakket het mogen meerdere programma's zijn.
 • Antivirus en Firewall hebben jullie al. Is die firewall er eentje die zowel inkomend als uitgaand verkeer controleert ?

  Dan antispyware (Spywareblaster & Spywareguard). Tot slot nog enkele programma's om op geregelde tijden je PC te scannen op spyware/adware : AVG Antispyware, AdAware & Spybot.

  En af en toe eens een on-line virusscan laten lopen (Kaspersky, Panda & Trendmicro), maar daar moet je niets voor downloaden.
 • Iemand die kan zwemmen kan nog steeds verdrinken.
  Anti virus programma's zijn mooi maar ze beschermen niet tegen de grootste vervuilers: De gebruikers zelf.
  Probeer ook de problemen voor te zijn. Pas dus op met active x op website, klik niet op msn links of zip bestanden. Download ook nooit cracks of shareware van dubieuze sites.

  Kinderen en systeembeheerders zijn de ergste gebruikers, die durven veel en lezen geen vensters met waarschuwingen.

  hier spreekt man met ervaring

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.