Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Google blokkeert

Anoniem
pimvandenderen
1 antwoord
 • Ik krjig de laatste tijd weer vaak een melding van Google dat ik spyware o.i.d. zou hebben. Zoek ik b.v. naar "php forum" en ga ik naar de zoekresultaten vanaf pagina 12:

  http://www.google.nl/search?q=php+forum&hl=nl&start=110&sa=N

  Dan krijg ik opeens weer deze pagina van Google (echt Google?):

  [i:ebeaa9da19]Onze excuses…

  … we kunnen uw verzoek momenteel niet verwerken. Een computervirus of spyware-programma stuurt ons automatische verzoeken, en het ziet ernaar uit dat uw computer of netwerk hiermee is geïnfecteerd.

  We proberen u zo snel mogelijk weer toegang te geven, dus u kunt het over korte tijd weer proberen. Probeert u intussen een antivirus- of antispyware-programma om virussen en andere schadelijke software van uw computer te verwijderen.[/i:ebeaa9da19]

  Virus/spyscanner/adwar ezegt dat ik niks heb.

  Krijg jullie ook die melding als je naar bovenstaande googlepagina gaat? Dan zou het toch iets van Google zelf zijn. Of werkt de link bij jullie wel gewoon en komen jullie op de zoekresultaten terecht en heb ik dus toch een virus.

  Weten jullie verder wat meer over dit verschijnsel. Vind niet zo veel over of het nu wel of niet van Google zelf is. Wel over mensen die dit ook hebben gehad, en toch geen virus o.i.d. hebben na het scannen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.