Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Beveiling tegen alle soorten aanvallen

Anoniem
gerardb
4 antwoorden
  • Na meerdere malen bericht te hebben gehad van XS4al dat onze computers besmet zouden zijn met mogelijke trojans, virussen enz. Hebben wij meerdere programma's geinstalleerd maar dit geeft voor mij een hoop verwarring omdat de programma's allemaal freeware zijn hebben ze niet alle optie's om alles te dekken. Nu ben ik op zoek naar een programma wat dit allemaal in 1 heeft, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Kunnen jullie mij helpen een keuze te maken tussen de vele internet security die er te krijgen zijn.
  • Bij je XS4All abonnement zit ook een McAfee abonnement inbegrepen. Je kunt het programma vanuit het service center downloaden. Het programma is een combinatie van een virusscanner en een firewall. Ik ben persoonlijk tevreden met het programma.

    Om je computer op spyware te scannen kun je een programma als Ad-aware of spybot gebruiken. Heb je toch nog je twijfels over eventuele aanwezigheid van virussen en/of spyware, dan kun je hier even een Hijack log plaatsen, dan zullen de experts hier kijken of je nog een besmetting hebt en hoe je er vanaf kunt komen.

    Kijk anders eens in dit topic voor meer informatie over het scannen op spyware en het plaatsen van een Hijack log
  • Dat heb ik al gedaan maar ik kreeg toen een mail van xs4all dat mcafee niet voldoende dekking had, ik ben op zoek naar ene goede internet security die alles wel voldoende dekt en vaak update's heeft.
  • McAfee niet voldoende dekking? Ik kan me niet voorstellen dat ze het pakket aanbieden aan de abonnees (en er ook mee adverteren) terwijl ze het zelf een slecht pakket vinden. Misschien dat ze bedoelden dat het geen spyware scanner aan boord heeft, dat klopt, vandaar ook mijn verwijzing naar Adaware en spybot. Als je die programma's in combinatie met McAfee gebruikt, zit je aardig veilig (volledig veilig lukt enkel als je de pc volledig loskoppelt van de buitenwereld).

    Je zou ook eens kunnen kijken naar ZoneAlarm, maar voor de versie die zowel een virusscanner als een spyware scanner aan boord heeft zul je even in de buidel moeten tasten (in tegenstelling tot de eerder genoemde combinatie). Bovendien weet ik niet wat de kwaliteit is van de spyware scanner van ZoneAlarm en daarnaast heb ik nogal slechte ervaringen met de laatste versies van ZoneAlarm (ben ik geloof ik ook niet de enige in)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.