Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Universiteit blokkeert poorten, hoe kan ik downloaden?

Anoniem
plextor
3 antwoorden
 • Hoi,
  Ik zit op een hele fijne universiteit, die sinds dit jaar bijna alle poorten blokkeert. Alleen poorten voor http en smtp en dergelijke zijn open. Dit betekent dus dat al mijn downloadprogs niet meer werken. Weet iemand een manier om dit te omzeilen….? Of een p2p prog dat met een webinterface werkt? (zodat poort 80 gebruikt wordt)
  Alvast bedankt,
  Groet
 • Doe je dat downloaden toch thuis ipv daar….
  Die poorten doen ze niet voor niets dicht…..
  BTW: Het meewerken aan dit soort truuks… wordt op de meeste forums niet gewaardeerd
 • De systeembeheerder van je universiteit zal wel een hele goede reden hebben om alleen dat soort dataverkeer toe te staan, dat nodig is. Dat betekent dus inderdaad dat p2p programma's en dergelijke niet meer zullen werken. En terecht… Je wil namelijk als universiteit zijnde niet meemaken dat je een claim aan je broek krijgt, omdat een of andere malloot muziek, films of software illegaal het Internet op stuurt. Bovendien slokt het een behoorlijke hoeveelheid bandbreedte op, die misschien wel hard nodig is voor serieuzere zaken.

  Er zijn misschien nog wel meer redenen te bedenken, maar dit zijn de twee die mij nu even te binnen schieten. Als er een degelijke firewall draait (bijvoorbeeld Microsoft ISA Server) is er geen manier om dit te omzeilen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.