Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hoe goed is Nod32?

Anoniem
jolo
18 antwoorden
 • iemand ervaring hier mee?
  Kwam gisteren thuis van vakantie en kreeg bij opstarten pc melding dat mijn Kaspersky Internet Security 6.0 op abonnement verloopt (morgen).
  Met wat googlen kwam ik op Nod32 als zijnde het meest effectieve (hun website).
  Ben niet zo tevreden over gebruiksgemak van spamfilter bij Kasperksy.
  Ervaringen mede vwb gebruiksgemak wordt op prijs gesteld, dank alvast
  Ruud
 • [quote:55529121a2="RuudLeeuw"]iemand ervaring hier mee?
  Kwam gisteren thuis van vakantie en kreeg bij opstarten pc melding dat mijn Kaspersky Internet Security 6.0 op abonnement verloopt (morgen).
  Met wat googlen kwam ik op Nod32 als zijnde het meest effectieve (hun website).
  Ben niet zo tevreden over gebruiksgemak van spamfilter bij Kasperksy.
  Ervaringen mede vwb gebruiksgemak wordt op prijs gesteld, dank alvast
  Ruud[/quote:55529121a2]

  nod 32 en kaspersky zijn een van de beste.
  ik zou voor nod 32 gaan ivm 64 bit ondersteun inging en vista
  ps: raaren naam nod 32:p i.v.m 64 bit ondersteuning beter nod 64 :wink:
 • In veel tests komt NOD32 er goed uit, en ook veel gebruikers op dit forum gebruiken het en zijn er volgens mij veelal tevreden over. Vooral mooi dat hij dagelijks update en dat de updates dan heel klein zijn, verder gebruikt het bijna geen resources, het bestaat uit twee processen die samen iets van 25MB gebruiken, processorgebruik is nihil. Ook het scannen gaat redelijk snel, 100GB hardeschijf die in de laptop zit in m'n sig heeft hij in 20-25min gescand met maximale herkenning (alle opties aan).
 • je kunt ook nog even de 30 dagen versie uitproberen
  http://www.nod32.nl/download/trial/
  http://www.nod32.nl/forms/freetrial/
  http://www.nod32.nl/download/

  Groeten Gijs
  PS: ik probeer hem ook even uit:p
  ben wel weer eens toe aan een nieuwe antivirus :wink:
 • Bedankt allen
  Denk dat ik die proef maar ens aanga
  Neem aan dat ik eerst Kaspersky moet verwijderen, alvorens ik Nod32 installeer?
  R
 • Er zijn ook 90 dagen versie van NOD32
  http://www.nod32.nl/dedico
 • Toh maar gekozen voor 30 dgn trial omdat ik geen tijd heb om het thuis gestuurd te krijgen.
  Installatie verliep vlot.
  Maar ik zie niet hoe ik middels het Nod 32 2.7 Control Center iets kan naar wens kan instellen… Ik zie bv dat 'Google Desktop' wordt gezien als een mogelijk virus. En ik zie geen 'vangnet' van emails voordat het Outlook Express binnenloopt en zodoende krijg ik nog steeds spam binnen.
  Dubbel klikken op de items in het Control Center pop up geeft gene resultaat. Of is dit omdat ik met een probeersel werk?
  R
 • [quote:5be75fd77f="RuudLeeuw"]Maar ik zie niet hoe ik middels het Nod 32 2.7 Control Center iets kan naar wens kan instellen.[/quote:5be75fd77f] Ik vond via google zojuist een handleiding, waarin staat hoe je snel en eenvoudig NOD32 installeert en configureert http://wizardsoft.eu/content/files/nod32-snellestart.pdf
 • Van die spam klopt, NOD32 is puur een virusscanner (en in zekere mate adware en spyware scanner), maar er zit geen firewall of spamfilter in. Wel checkt hij binnenkomende e-mails op virussen, maar als ze schoon zijn is er voor NOD32 geen reden om ze niet door te laten, ongewenst of niet. Als je dus een firewall wil anders dan de standaard Windows firewall of nog een spamfilter zal je die dus elders moeten zoeken.

  Instellingen aan de virusscanner doe je overigens door in het Control Center in de categorie Beveiligingsmodules naar NOD32 te gaan, dan opent het NOD32 tabblad. Daarin staat rechts de koppeling Start NOD32, daarmee open je de virusscanner, met het tabblad Profielen kan je een scanprofiel selecteren, en vervolgens kan je in het tabblad Setup de instellingen voor dat profiel aanpassen.

  Overigens kan je in het tabblad rechts voor alle Beveiligingsmodules zien wat ze doen, bijvoorbeeld:

  AMON: Antivirus Systeemscanner

  EMON: MS Outlook email monitor
 • Met een verse start up vanavond werkte het Control Center wel
  Tja ik was eigenlijk wel tevreden over Kaspersky alleen ik wilde een beter (gebruiksvriendelijker) spamfilter.
  Met Nod32 krijg ik nu weer ontzettend veel bagger (viagra, software, je kent 't wel) binnen (direct in OE) dus is dit experiment met Nod32 geen succes voor mij.
  Aan't eind v/d maand koop ik wel een nieuwe Kaspersky.
  Als ze toch eens een eind aan die spam konden maken!
 • Ik draai aan deze kant met MCAfee, gaat al bijna een jaar goed,
  weet niet hoe de meeste hierover denken???
  Mischien is dat nog een optie, Norton sowieso niet, dat is echt bagger,
  maakt de comp. zeer traaaaaaaaag :wink:
 • Hallo

  Wij hebben @Home (kabel) en totaal geen last van SPAM.

  En als virus scanner NORMAN.

  Dus het kan ook aan de provider liggen.
 • Het kan zeker aan de provider liggen, maar als je het kan veroorloven (doordat je bijvoorbeeld toch geen bedrijf hebt) zou je ook bij je provider een wijziging van je hoofdemailadres aan kunnen vragen. Spamlists kom je echt niet zomaar op, dus misschien heb je een keer ergens je emailadres opgegeven waar je het beter niet had kunnen doen, of misschien heeft iemand anders dat gedaan.

  Ik had het destijds met Wanadoo Free, en ook toen het werd overgenomen door Orange. Toen heb ik dus m'n hoofdemailadres laten veranderen en ineens was ik van 70+ spam mails per dag naar 0. Maar dat emailadres heb ik uiteindelijk gelaten voor wat het is, ik heb genoeg aan m'n Gmail en m'n emailadres van de universiteit hier.

  Overigens snap ik niet waarom je per se een hele suite wil hebben, ik ben zelf heel erg van mensen dingen laten doen waar ze goed in zijn. En mijn ervaring is dat een suite vaak minder presteert dan een appart product voor elke taak gemaakt door een bedrijf die alleen maar software voor die taak maakt. Dus apparte virusscanner, adware scanner, firewall, spamfilter, etc.

  Overigens is de spamfilter in Outlook 2007 ook best aardig.
 • Ik draaide McAffee enterprice op mijn vorige OS en ik was er neit zo tevreden over. Ik had een "virus"/maleware dat elke keer bij het opstarten een C:\a.bat bestand vond, maar het kon het niet weg halen. Ik heb toen nod32 gedownload en die haalde het in 1 keer weg. Dus ja, zijn er nog meer mensen met deze ervaringen. Wat is het allerbeste antivirus programma? :P
 • NOD32 heeft geen spam filter .
  en ook geen firewall detectie .
  het is gewoon een virus scanner die niet eens de besten is en ook niet de slechtste .
  Kaspersky BitDefender Avira dat zijn de totaal plaketten die het meeste vangen
 • Vanaf 5 november is er een totaalpakket van Eset.
  Ik heb zelf aan de beta meegedaan en kan zeggen dat het nog steeds geen systeembronnen ( bijna niet) gebruikt en het spam gebeuren zeer effectief is en goed geintegreerd in outlook.

  http://www.eset.com/company/article/-ESET-LAUNCHES-ESET-NOD32-ANTIVIRUS-V3.0-AND-ESET-SMART-SECURITY/4079.php?contentID=4079
 • [quote:4224e3470e="scarry harry"]Vanaf 5 november is er een totaalpakket van Eset.
  Ik heb zelf aan de beta meegedaan en kan zeggen dat het nog steeds geen systeembronnen ( bijna niet) gebruikt en het spam gebeuren zeer effectief is en goed geintegreerd in outlook.

  http://www.eset.com/company/article/-ESET-LAUNCHES-ESET-NOD32-ANTIVIRUS-V3.0-AND-ESET-SMART-SECURITY/4079.php?contentID=4079[/quote:4224e3470e]

  ik kan zelfs zeggen dat deze Suite minder systeembronnen gebruikt dan de oude Nod32 alleen.
  Ik vind het een supersuite en denk er hard over om 'm aan te schaffen.
 • Beetje jammer dat dit niet duidelijk op de website gezegd werd, ik heb nog geen week geleden m'n nod32 licentie voor 2 jaar verlengt. Kan ik dan straks voor weinig upgraden naar die suite?

  Kan die suite trouwens ook overweg met IMAP en Exchange? En hoe goed en uitgebreid is die firewall? Ik hoop dat het niet zo bloated is als bijvoorbeeld ZoneAlarm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.