Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Spam

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Nadat ik op dit forum al eerder goed ben geholpen ten aanzien van mijn laptop waarop een zich Trojan bevond heb ik besloten de problemen van een oude computer die hier alleen wordt gebruikt in verband met Outlook ook maar eens te posten.

  Het is een oud apparaat en daarom dus niet echt snel. Maar dat maakt me verder niet uit. Ik heb gelijk even HitmanPro laten draaien en hij vond helemaal niets. Heel positief dus allemaal.

  Het probleem is echter dat we wel bedolven worden onder Spam. Nu had ik een tijd geleden een spamfilter geinstaleerd maar die laat sommige dingen toch door. De rest zet hij in een sub-map in Outlook zodat ik er in mijn postvak geen problemen van ondervind.

  Ik hoop echter dat jullie me kunnen helpen, dat ik helemaal geen last meer heb van spam zowel niet in mijn Inbox als mijn Spamfilter-map.

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, want ik irriteer me er regelmatig aan, alvast bedankt.
 • ik heb al lang e-mail adressen en beheer meedere sites. Ook ik werd bedolven onder de spam. Ik gebruik een eenvoudige maar werkzame oplossing. SPAMIHILATOR.
  Een handmatig filter staat zo:iedereen die niet in mijn adresboek staat is spam. Werkt goed. Hoe langer je hem gebruikt hoe beter hij wordt.

  Twee sterke punten:

  1. nooit spam.
  2. vrienden die iets sturen komen altijd in de mailbox, ook al lijkt hun bericht op spam. Je mist dus nooit mail van vrienden.

  Nadeel: je moet wel af en toe de spambox bekijken of er niet een mailtje inzit van een nieuwe iemand.
 • Oke bedankt, maar toch. Ik heb liever dat er gewoon helemala geen Spam meer naar mijn e-mail wordt verzonden.

  Is dit ook mogelijk? Alvast bedankt, ciao
 • [quote:09b396c06a="C.J. Slob"]Is dit ook mogelijk? Alvast bedankt, ciao[/quote:09b396c06a]

  Nee. Als je e-mailadres eenmaal op een spamlijst staat komt hij er niet meer af.
 • wil je echt van de spam af, dan moet je een eigen website runnen met bijbehorende mail.
  In de meeste gevallen heeft de hoster al een spam oplossing, anders dien je zelf een mailserver te runnen

  Had ik ook gedaan in het verleden, en alle spam werdt direct verwijdert door de mailserver.
 • [quote:0a6e34b293="spaarvarken"]wil je echt van de spam af, dan moet je een eigen website runnen met bijbehorende mail.
  In de meeste gevallen heeft de hoster al een spam oplossing, anders dien je zelf een mailserver te runnen

  Had ik ook gedaan in het verleden, en alle spam werdt direct verwijdert door de mailserver.[/quote:0a6e34b293]

  Ik kan dat beamen….. :wink:
  En, ik maak niet snel reclame, maar UPC (vh Chello) heeft ([u:0a6e34b293]uitbesteed[/u:0a6e34b293]) ook een super spamfilter. Dit is zodanig in te stellen dat spam direct, automatisch van de server wordt geknikkerd. Slechts (naar schatting) 1% glipt er incidenteel nog doorheen.
 • Het is mij dit jaar meerdere keren overkomen dat een mailtje nooit aankwam. Daar zat 2 keer een belangrijke mail tussen uit het buitenland. Die "spam filters" zijn domme robots en mail die niet aankomt is nog erger dan spam.
  Mijn methode blijft superieur omdat je de volledige controle behoudt over je spam filter, als je dat niet meer kunt weet je niet wat je mist…

  Verder hoort spam natuurlijk ook bij het leven, ook al neem je een nieuw e-mail adres krijg je binnen een dag spam. Spammers gebruiken soms gewoon at random letters als e-mail adres - ze hebben mail servers genoeg.
 • Inderdaad, helemaal vermijden kun je die ellende niet (meer), maar als iedereen nou eerst maar eens door zou hebben hoe de risico's tot een minimum teruggebracht kunnen worden, dan zijn we al een heel eind….!
  Hier is toch voldoende te vinden b.v. :wink:
 • Oke bedankt jongens.
  Bij deze weet ik voldoende, nogmaals bedankt.
  Ciao

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.