Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Nieuwe laptop /Apple beter tegen virussen?

Anoniem
Phaldmmor
4 antwoorden
 • Hallo allemaal

  Bij ons is de pc gecrashed Mede door t vele msn en limewire gebruik door de kinderen Je kan t 100 keer zeggen, maar je bent er niet altijd bij
  Zware anti virus er op NOD32 Maar t was nog niet genoeg
  Nou heb ik een aantal keer gehoord dat een apple laptop minder gevoelig is voor virussen
  Waar of onzin??
  Welke laptop kunnen we het beste aanschaffen.

  Wie o wie kan me op weg helpen
  Ik weet het niet meer :cry: , en elke verkoper zegt dat zijn laptop t beste is
 • het gaat in dit geval om het os van Apple,, te weten Leopard.

  Alhoewel dit OS geen populair doelwit is voor virussen is het een ander soort OS, dan wat mensen gewent zijn met Windows.

  Denk goed na, want
  - Apple pc's zijn niet goedkoop
  - er zullen veel spelletjes niet op draaien
 • Hoi spaarvarken,

  Sorry
  Maar ik heb werkelijk geen idee wat OS is
  Ik kan werken met een pc maar heb geeeeeeeeen enkel benul van allerlei kreten etc
  Ik wil eigenlijk alleen een goede zoveel mogelijk virus vrije pc
  Ik ben een gewone huis tuin en keuken gebruiker
  Tekst verwerken, internetten, msn, downloaden muziek, en geen spelletjes speler
 • OS staat voor Operating System, ofwel het besturingssysteem van een computer. Deze is er in veel verschillende smaken: alle Windows variaties, Mac OS, verschillende Linux en Unix varianten, Novell Netware en ga zo nog maar even door. Het besturingssysteem biedt de gebruiker een interface tussen hem/haar en de computer waar achter gewerkt wordt. Deze interface is bij Windows het buroblad met alle snelkoppelingetjes naar geinstalleerde programma's en documenten.

  Dit buroblad van Windows is bij de meeste mensen bekend en vertrouwd, aangezien Windows het meest gebruikte besturingssysteeem is. Voor Windows is ook verreweg de meeste software op de markt. Dit heeft dan meteen weer als nadeel dat ook de meeste virussen en spyware geschreven worden voor het Windows besturingssysteem. Andere besturingssystemen hebben hier dan ook weinig tot geen last van.

  Je kan dus overstappen op een ander besturingssysteem, maar bedenk dan wel dat een ander systeem niet hetzelfde vertrouwde buroblad heeft als Windows. Het werkt allemaal net even anders, de dingen die je zoekt zitten op een heel andere plek verborgen en daar komt nog bij dat je niet dezelfde software kan gebruiken die je in Windows gebruikte. Het is dus even wennen en dat kost tijd en inzet, maar het voordeel is dan weer dat je zo goed als geen last van virussen zal hebben. Echt 100% waterdicht zal het nooit zijn.

  Er zijn eigenlijk twee goede alternatieven voor Windows, te weten: Mac OS en Linux. Voor de eerste heb je echt een Apple computer nodig. Deze zijn prachtig vormgegeven, maar daarmee ook een stuk duurder dan een normale PC. Tegenwoordig zijn Apple computers ook uitgerust met een Intel processor, wat het mogelijk maakt om ook Windows op een Apple te installeren.

  Linux is er in heel veel uitvoeringen, deze worden distributies genoemd. Bekende distributies zijn onder andere Red Hat, SuSE en Debian, maar er zijn er nog veel meer. Deze zijn gratis te downloaden van het Internet alsook de meeste software voor Linux. Het nadeel aan Linux is vaak dat je het zelf moet installeren (waar Windows en Mac OS veelal voorgeinstalleerd staan) en dat het wat meer tijd kost om het een en ander onder de knie te krijgen.

  Je geeft aan dat je geen geavanceerde computergebruiker bent. Ik zal dan aanraden om toch gewoon voor Windows te kiezen en ervoor zorgen dat programma's als Limewire niet meer geinstalleerd gaan worden. Je kan in Windows meerdere gebruikersaccounts instellen, waarmee je kan voorkomen dat je kinderen software kunnen installeren.

  Succes met je keuze

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.