Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Griezelig

Anoniem
Belsat
5 antwoorden
 • Gistermorgen bekeek ik mijn eigen webpage op Internet. Één van mijn afbeeldingen was vervangen door een beeldtext in hele grote Gotische letters: "Martin Borman". Ik kreeg er kippevel van… Afgesloten en opnieuw naar mijn pagina gesurfd: alles weer normaal.

  Wat kan dit in hemelsnaam zijn? De rest van de dag naar spyware gezocht met Hitman Pro; behalve de gebruikelijke adware niets gevonden.

  En nee, ik heb géén neonazi troep op mijn computer staan.

  Voor mij een compleet raadsel…. Ciao, Henk
 • Dit lijkt me toch een vorm van malware, misschien een virus. Ik zou achtereenvolgens een aantal gratis programma's online gebruiken om je computer maximaal te scannen op virussen en andere zooi. Elk scanprogramma heeft zijn eigen specifieke beperkingen. Alleen Hitman pro lijkt me hier niet afdoende.

  Je kunt via een zoekmachine zoeken of anderen mischien ditzelfde probleem hebben gehad. Verder hoop ik dat je regelmatig een backup maakt van je teksten op een extern opslagmedium.
 • Het is ook mogelijk dat je een link op je weblog hebt gezet naar de afbeelding. En dat de afbeelding tijdelijk is veranderd op de website waarnaar wordt gelinkt. Je kunt ook contact opnemen met de server van je weblog of de fotowebsite waar je de foto eventueel hebt opgeslagen, of met de website waarnaar je een link hebt gezet.
 • Bedankt Henk. Heb alle onderdelen van Hitman Pro laten zoeken, eveneens AVG. Geen resultaat. Google geeft ook geen opheldering. Het correcte plaatje staat in "images" behorend bij mijn eigen website op de provider. Het lijkt er op dat iemand bij de provider is ingebroken en willekeurig wat heeft zitten rotzooien. In elk geval heeft het voorval zich niet herhaald.

  Ja, ik maak regelmatig back-ups op een externe USB schijf.

  Ciao en bedankt, Henk
 • Het lijkt me belangrijk dat je tijdens internettoegang ook permanent antivirussoftware en firewall hebt aanstaan. Om bijvoorbeeld hacking te voorkomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.