Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

AVENGINE.exe 99% CPU Virus of niet??

Anoniem
None
37 antwoorden
 • hoi ik zoek een scriptje proggie of gewoon een simpele methode voor hardnekkige processen…. wieweet hoe ik ze afsluit? op proces beendigen werkt niet.. gaat om een of ander proces AVENGINE.exe ofzo..
  en hij zegt dat er iets op mn pc zit wat niet correct werkt als ik hem afsluit.
 • Lijkt mij een antivirus, en lijkt me niet verstandig om die af te sluiten. Dergelijke processen zijn inderdaad hardnekkig, om te voorkomen dat een of ander virus het zomaar uit kan schakelen.


  Panda antivirus blijkbaar: http://www.processlibrary.com/directory/files/avengine/
 • irritant: het zuigt 99% van mijn cpu op…..
  dus ik wil mijn internet tijdendens het gamen uitschakelen en avengine.exe afsluiten
 • Dat kan (als het goed is, en als je het ook echt wilt), gewoon door met de rechtermuisknop op het parapluutje te klikken (rechtsonderin), en dan enable antivir guard uitvinken.
 • ??? what the heck?? paraplu??? niet pandakop?
 • Als je antivirus 99% CPU slurpt, dan zit er iets goed fout. Zou ik dan eerst maar eens uitzoeken.
 • is /kan van panda anti virus zijn
 • misschien 2 processen die elkaar in de war zitten. btw: nooit 2 virusscanners op je pc! als je het écht weg wil hebben, download dan Process Explorer (http://download.sysinternals.com/Files/ProcessExplorer.zip) en run het programma. Zoek AVENGINE.EXE en druk op de delete toets. Nogmaals, ik raad dit niet aan omdat je dan niet meer beschermd bent en misschien wordt de 99% CPU time wel veroorzaakt door een virus wat je anti-virus pakket probeert tegen te gaan!
 • hij geeft (bijna) altijd een fout bij anti virus bescherming (?)
  dan moet ik Av uitschakelen en weer opnieuw opstarten (het proggie niet pc)
  en dan geeft ie ineenkeer een fout van webproxy.exe moet worden afgesloten(!)
 • dat er iets niet lekker zit op die pc is wel duidelijk.
  haal op het internet een virusprogramma, bijv avg, en sla dat op.
  gooi eerst maar eens alles eraf wat met antivirus te maken heeft: gewoon netjes, dus via configuratiescherm/software.
  herstart dan de pc, installeer avg, doorloop de updateprocedure en laat het ding je hele pc scannen.
 • waarom?
  ik heb toch al internet security van panda av?
 • ik meen toch echt uit je eerdere berichten begrepen te hebben dat díe niet goed werkt….. :wink:
 • [quote:ef731e33b7="animaster"]ik heb toch al internet security van panda av[/quote:ef731e33b7] Om welke versie gaat het? En hoelang zijn je Panda services nog geldig? Voor XP heb je toch minimaal de versie van 2007 nodig. Na verlenging wordt dat dan de versie van 2008. Ik gebruik zelf Panda Antivirus + Firewall 2007. Geldig t/m 23/12/2007. Dan stap ik over op de 2008 versie.

  Ik heb het gisteren op mij PC in Vista gecheckt. Hier gebruikt Panda voorval na de eerste start van de PC extra CPU gebruik. Tot een procent of vijftig. Want dan gaat deze updaten. Daarna blijft er slechts enkele procenten CPU gebruik bezet. Ik denk dat de hoeveelheid CPU gebruik van Panda af hang, van andere applicaties. Als je CPU een intensieve applicatie start, zou Panda de CPU minder moeten belasten. Eventueel zou je een afbeelding van Taakbeheer kunnen posten.

  [quote:ef731e33b7="derkdejong"]haal op het internet een virusprogramma, bijv avg, en sla dat op. [/quote:ef731e33b7] Dan bedoel je neem ik aan AVG Internet Security. Want AVG Anti-Virus Free, heeft toch wel wat minder mogelijkheden dan Panda Internet Security.
 • waar het mij in eeste instantie om ging: er zit een hik in zijn antivirus engine. dat kan gevolg zijn van een besmetting.
  om dat uit te sluiten is een scan met een goed werkend progje (ik noem avg, maar had ook een online scan kunnen noemen) aan te raden…. daarna kun je dan wel weer verder kijken, en evt een eigen versie van iets anders installeren.
 • Ik denk dat jullie hem fout begrijpen als hij zegt dat het programma 99% van zn cpu opslurpt. Er staat in het windows taakbeheer namelijk een percentage achter iedere taak, die het cpu-gebruik aangeeft. Dit is echter niet het percentage van de totale cpu-capaciteit, maar geeft aan dat als de processor voor 5% belast wordt, dat die taak 99% daarvan voor zijn rekening neemt. Ik kan het mis hebben, maar volgens mij is er dus niet zo veel aan de hand.
 • fout!

  als AVENGINE.exe de enige is die cpu gebruikt, en daaronder word ook 99% aangegeven, dan is het ook 99% van je cpu!
 • Ja, je hebt gelijk. Ik zal je in onderstaande screen laten zien waarmee ik in de war was.

  [img:e0c459991f]http://img255.imageshack.us/img255/2126/scr1taakbeheerea6.jpg[/img:e0c459991f]

  Je ziet hier dat mijn pc maar 3% cpu gebruikt op het moment dat de screen is genomen. Je ziet echter achter de processen taskmgr.exe en nie-actieve systeemprocessen respectievelijk 4 en 96% staan. Dit is het percentage van het totale cpu-gebruik (in mijn geval 3%)

  Als onderaan bij cpu-gebruik 99% wordt aangegeven en het enige proces dat de cpu op dat moment gebruikt is avengine.exe heb je wel een probleem.

  Bas
 • Tja, met een illegale windows is het vragen om problemen, ik denk dat het daardoor wordt veroorzaakt :?
 • [quote:2de260d90a="gamingbas"]
  Je ziet hier dat mijn pc maar 3% cpu gebruikt op het moment dat de screen is genomen. Je ziet echter achter de processen taskmgr.exe en nie-actieve systeemprocessen respectievelijk 4 en 96% staan.
  Bas[/quote:2de260d90a]

  je maakt een foutje!
  niet actieve systemen is het percentage wat je nog over hebt ;)
 • maaruh wie heeft een scriptje zodat ik het afgesloten krijg?
  hij blijft de fout "een apparaat wat op het systeem is aangesloten werkt niet"
  geven en ik zoek gewoon een KILL script dat ie afgesloten wordt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.