Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

e-mail privacy problemen

Anoniem
dwarkynion
6 antwoorden
 • geacht Forum,
  betreft een verontrustend en griezelig probleem.
  Ik heb een account op e-mail internet, het www.web.mail.nl.
  Er zijn vreemde dingen gaande in mijn mailprogramma.
  Als ik bijv schakel in de site, dan krijg ik eerder verwijderde mail ineens weer terug in Postvak In. Ook is er eens mail van iemand binnengekomen in mijn prullenbak.
  Als ik de prullenbak leeg, en als ik uitlog en later weer inlog, dan staat de betreffende mail ook weer in de prullenbak.
  Mailtjes die ik verwijder, komen later, als ik weer eens inlog, gewoon weer terug in mijn Postvak In.
  Nu het ergste.
  Mijn vriendin heeft ook een e-mail account bij webmail.
  Het gekke is, als zij op haar account en eigen wachtwoord haar mailbox ingaat, en indien zij op een bepaalde map klikt, komt ze ineens pardoes
  in mijn mailbox Postvak IN terecht. Dan kan ze zo al mijn mail en andere bewaarde post lezen.
  Zo rechtstreeks, zonder wachtwoord van mij in te voeren, die zij uiteraard niet weet, zit ze in mijn post.
  Aanvullende informatie: een paar weken geleden is Windows opnieuw op de computer geinstalleerd.
  Ik overweeg dit opnieuw te doen.

  Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is ?
 • [quote:21d81dc35f="T.Kooij"]geacht Forum,
  …….. zonder wachtwoord van mij in te voeren, die zij uiteraard niet weet, ………
  [/quote:21d81dc35f]Mijn vriendin, inmiddels bijna 30 jaar mijn vrouw, weet alles van me, ook mijn wachtwoorden. Lijkt me toch iets dat jullie samen geïnstalleerd hebben, omdat het juist je vriendin is die in je postvak kan komen en niet een wildvreemde?
  Weet je zeker dat ze je niet eventjes voor de gein een poets heeft gebakken? Ik denk aan even de kamer uit terwijl je nog steeds ingelogd stond. Waarom zou je haar in zo'n situatie ook niet vertrouwen? Handige vriendin als dit het geval is.
 • beste J de Boer,
  of het nou vriendin, vrouw, broer, zus zoon, vader, kamergenoot, of welke huisgenoot dan ook, iemand die in iets kan komen wat van een ander is em dat normaal gesproken beveiligd is met wachtwoord. Er gebeurt iets wat niet normaal is, zie uitleg probleem. Het probleem herhaalt zich, we zijn er ook beide erbij, niets stiekums dus.
  Graag dus bij het probleem blijven en niet inzoomen op iets wat niet de issue is. Uw reactie heb ik helemaal niets aan.
 • Ik ken je niet en je vriendin ook niet, dus ik weet niet of je vriendin in staat is tot zo’n geintje, feit is wel dat het probleem optreedt bij een bekende van je en niet bij een wildvreemde. En in die richting zou ik toch in de eerste plaats gaan zoeken. Er moet dus sprake zijn van gemeenschappelijk gebruik van bepaald gegevens. Jullie gebruiken de zelfde PC? Dat vertelde je er nog niet bij.
  Mijn reactie was bedoeld om dingen uit te sluiten, en geloof me ik heb het nodige gezien en gehoord op dit terrein, zo denkbeeldig is het niet. Dus je wat bitse reactie lijkt me een beetje voorbarig. En je begrijpt vast wel dat mijn inleiding: "[i:dbf9c54ecb]Mijn vriendin, inmiddels bijna 30 jaar mijn vrouw ……" [/i:dbf9c54ecb] humoristisch is bedoeld. Dat mag toch? Als dit de enige opmerking van mijn kant was geweest, was het zeker anders geweest. Maar de rest van mijn commentaar was verre van ge-o.h.

  Maar goed, ik begrijp dat het een geval is van webmail. Ook in webmail kun je, net als in een POP-account, doorgaans een forward instellen die alles automatisch door kan sturen naar een ander mailadres. En die andere mailaccount kan heel goed ook een forward aan boord hebben die de ontvangen berichten, alleen die afkomstig van jou, "netjes" weer terugstuurt zodat het lijkt alsof die delete ongedaan is gemaakt. Heb je al eens in de header van zo'n teruggeplaatst bericht gekeken? Daar zie je precies de route die het heeft afgelegd. Kortom, je problemen die je noemt in de eerste alinea in die in de laatste m.b.t. het account van je vriendin kunnen op deze manier heel goed met elkaar te maken hebben.
  Hoe dan ook, ik tast alleen maar mogelijkheden af, probeer je te helpen en dan verwacht ik eerlijk gezegd niet zo'n antwoord.

  Tenslotte, ik zou niet al te gauw het hele systeem nogmaals opnieuw installeren. Als het echt in de instellingen van de webmail accounts ligt, dan los je het probleem er niet mee op.
 • Bedankt voor uw reactie,
  waarin u in ieder geval dit keer serieus op het probleem
  op zich ingaat.
  Nee, sorry hoor
  het is allemaal veel abstracter
  de gebeurtenissen zijn spontaner
  dan u beschrijft.
  Puur 1 op 1, klikken op de map
  verzonden en dan pardoes in het hele andere
  e-mail programma van een ander terechtkomen.
  Ik heb zelf als test nog een e-mail account aangemaakt,
  en deze reageert ook weer precies hetzelfde.
  Omdat het allemaal geschiedt op dezelfde computer,
  denk ik dat probleem in de computer zelf schuilt.

  Ik heb al raad gevraagd bij de webmaster,
  en anders neem ik afscheid van webmail.
 • [quote:496de227b0="T.Kooij"]……Omdat het allemaal geschiedt op dezelfde computer,
  denk ik dat probleem in de computer zelf schuilt.
  ……….
  [/quote:496de227b0]Lijkt me heel aannemelijk. Virus?
  Om een andere oorzaak helemaal uit te sluiten zou je op die webmailaccounts een keer, als het kan, vanaf een andere computer kunnen inloggen. Als het goed is zou je dan het probleem niet moeten hebben.

  Overigens was mijn eerste bericht wel terdege serieus bedoeld. Ik heb ooit eens bij iemand een soortgelijk geintje gezien. Reactie van de "dader" grinnik, grinnik en daarna meteen ongedaan gemaakt.
  Maar goed, ik begrijp dat zoiets hier uitgesloten is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.