Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

windows firewall uit na opstarten computer

Anoniem
hello
9 antwoorden
 • hallow,

  als ik mijn laptop opstart krijg ik meteen de melding dat mijn windows firewall uitgeschakeld is. deze kan kan ik dan weer inschakelen, maar op het moment dat ik me laptop overnieuw opstart is hij weer uitgeschakeld.
  heb al 2 virus scans gedraaid maar die geeft geen virussen weer.

  os windows xp prof service pack 2
 • Hallo,

  Wellicht heb je een andere firewall draaien, die de windows firewall uitschakeld. Dit doet oa zonealarm, avg en mcafee.

  vr.gr.
 • Heb je zelf geen andere firewall geïnstalleerd? De xp firewall stelt trouwens niets voor. Kijk eens naar comodo.
 • na mijn eigen weten heb ik geen andere software die voor firewall speelt.
  ik gebruik wel avg virus scan met laatste updates, maar dat is toch geen firewall, dus die zou het ook niet uit moeten schakelen.
  verder heb ik BOclean net geinstaleerd maar ook deze geeft geen melding.
  ik gebruik ook nog stopzilla voor pop-up killer en spyware protection.

  nu zag ik dat ze (comodo) idd ook een firewall hebben, zelf heb ik wel eens skygate gehad, wat is van deze 2 de beste oplossing?
 • Sygate bedoel je waarschijnlijk? Die wordt al tijden niet meer ontwikkeld, maar was in zijn tijd wel ok. Is overgenomen door symantec, en zit tegenwoordig verwerkt in norton internet security. Maar die raad ik je af.
 • Da's toevallig. Tijdje terug ook een topic geopend met zelfde probleem, maar dan met Windows Vista Home Premium. Heb je ook toevallig voorheen Norton Internet Security erop gehad? Ik heb inmiddels het advies van Gerben opgevolgd en Comodo Firewall op m'n laptop gezet. Ben er tevreden over buiten het feit dat ik voor iedere scheet een melding krijg. Misschien een instelling die ik moet aanpassen in het programma dat ik minder meldingen krijg. Iemand toevallig een idee waar ik dat kan vinden? Verder heb ik geen problemen meer over meldingen dat de Firewall uitgeschakeld is na herstarten of vanuit sluimer- /slaapstand. Oorzaak onbekend.
  Ik gebruik als virusscanner Avast! Free Home Edition en ben er zeer te spreken over. In een blad van onze duitse collega's PC-Welt stond onlangs een test van virusscanners waaruit Antivir als beste gratis scanner uit de bus is gekomen. AVG weer wat minder.
 • ik bedoelde idd sygate.

  Het idee van een andere firewall vind ik niet zo slecht, alleen hoe weet ik dat er niks op me computer zit dat daar niet hoort ? het feit dat ie uit ze eigen uit gaat moet toch ergens vandaan komen.
  of is het probleem idd opgelost als ik een nieuwe firewall instaleer?
 • Er zijn wel virussen die de firewall uitschakelen. Dus je zou het eens kunnen onderzoeken. Goede virus/trojan scan, en hier een hijackthis log plaatsen.

  Dit is trouwens ook een aardige nieuwkomer: http://www.pctools.com/firewall/
 • [quote:6991f63b98="hello"]het feit dat ie uit ze eigen uit gaat moet toch ergens vandaan komen.[/quote:6991f63b98] Het komt wel vaker voor dat de Windows XP firewall niet automatisch wil opstarten. Check bijvoorbeeld deze drie topics
  http://www.techsupportforum.com/microsoft-support/windows-xp-support/177784-xp-firewall-keeps-turning-off-restart.html
  http://www.winforums.com/showthread.php?t=10620
  http://www.experts-exchange.com/Security/Operating_Systems_Security/Windows/Q_21789294.html (Van deze laatste kun je overigens de reacties maar 1 keer bekijken, zonder in te loggen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.